Alle pretparken in Orlando

Posted in Orlando by

Orlando is dé hoofdstad van de pretparken, nergens ter wereld vind je zo’n grote concentratie aan pretparken terug. Van Walt Disney World tot Universal of SeaWorld, je vindt ze er allemaal terug.

Om je pretpark vakantie in Florida wat makkelijker te maken zetten we alle pretparken in Orlando even op een rij, zo weet je meteen welke pretparken je precies allemaal kunt bezoeken tijdens je vakantie.

Dit zijn alle pretparken die je in Orlando terug kunt vinden:

Walt Disney World

Magic Kingdom

Magic Kingdom is hét Disneypark bij uitstek. Dit is het pretpark waar iedereen vertrouwd mee is en dit is dus ook het park dat het bekende kasteel heeft. Op enkele uitzonderingen na is dit park vooral toegespitst op jongere kinderen.

Vooral Fantasyland heeft uitsluitend attracties voor de jongsten onder ons. Natuurlijk is er voor iedere leeftijd wel iets te vinden. Zo kan men in Frontierland bijvoorbeeld plaatsnemen in Splash Mountain en heeft Adventureland ook een versie van Pirates of the Caribbean.

Veel attracties zal je herkennen van de andere Disneyparken -bijvoorbeeld in Parijs- maar sommigen zijn ook helemaal anders. Denk bijvoorbeeld aan Space Mountain, die hier in Orlando geen enkele inversie heeft of Haunted Mansion, die er zelfs langs buiten al helemaal anders uitziet.

Magic Kingdom is veruit het park met het grootste ‘Disney’-gevoel dat je op het hele domein zult terugvinden!

EPCOT

EPCOT (Experimental Prototype Community Of Tomorrow) is het tweede oudste park van Disney na Magic Kingdom. Het park is te herkennen aan de grote witte golfbal (die ‘s nachts trouwens prachtig verlicht is).

Het pretpark splitst zich op in twee delen. Enerzijds heb je Future World, waar sindskort een onderverdeling wordt gemaakt tussen World Celebration, World Discovery en World Nature. Elk van deze gebieden staat vol met paviljoenen waarin je de meest uiteenlopende attracties kan vinden. Gaande van een simulator die je naar Mars schiet tot een 20-minuten durende boottocht doorheen de verschillende planten die Disney op hun domein groeit. Voor elke leeftijd is er hier wat te vinden.

Het tweede deel van het park is World Showcase en is gevestigd rond het centrale meer van het park. Verschillende landen het hier hun permanente plaats waardoor het soms het gevoel kan creëren van een wereldexpo. Per paviljoen kan je attracties, restaurants en winkels vinden die allemaal maar lokale producten van dat land zelf verkopen. Het leuke eraan is dat vanaf augustus 2022 deze paviljoenen terug volledig bemand zullen zijn door mensen van dat specifieke land.

Animal Kingdom

Animal Kingdom is het nieuwste park van Walt Disney World en in omvang tevens ook het grootste. Zoals de naam al doet vermoeden is dit vooral toegespitst op de fauna (en flora) die je overal kan terugvinden.

Al van aan de ingang kom je in contact met verschillende dieren. Een constante doorheen het park.

Van aan het centrale punt aan de Tree of Life splitst het park op in verschillende deelgebieden. Hier kan je onder andere Africa vinden, met Kilimanjaro Safaris. Een 25-minuten durende rit doorheen de verschillende biotopen die Afrika rijk is. Een safarivoertuig brengt je doorheen de savanne en de regenwouden van Afrika en laat je kennismaken met alle dieren, die volledig vrij rondlopen op het domein. Mits wat geluk kan je een neushoorn of struisvogel vanop elke meters aanschouwen.

Asia is dan weer de thuisbasis van Expedition Everest, een achtbaan gebouwd doorheen de bergen met enkele plottwists waarvan je achterover zult vallen.

Daarnaast kan je zeker Pandora – The World of Avatar niet missen. Dit stuk is een van de best gethematiseerde gebieden dat je ter wereld zal vinden. Vooral ‘s avonds komt Pandora pas helemaal tot leven wanneer onder andere de vloer zelfs licht geeft.

Hollywood Studios

Als laatste hebben we nog Hollywood Studios. Het heeft een gelijknamig park in onder andere Parijs maar het is in de verste verte niet te vergelijken.

Afhankelijk van waar je interesses liggen kan dit misschien wel hét park voor jou zijn. Met minstens 6 attracties gebouwd in de laatste vijf jaar heeft Hollywood Studios enkele kleppers staan.

Binnenkomen doe je centraal met een geweldig zicht op Mickey and Minnie’s Runaway Railway. De éérste attractie in een Disney-park over Mickey Mouse.

Zoals de naam van het park al doet vermoeden gaat het hier vooral over de vele originele Disneyfilms en dingen die in hun portefeuille zitten, zoals Star Wars.

Star Wars: Galaxy’s Edge is het meest hypermoderne stukje pretpark dat je waar dan ook ter wereld zal vinden. Met zijn 2 attracties Star Wars : Rise of the Resistance en Millennium Falcon : Smugglers Run ben je enkele uren zoet. Deze twee topattracties gebruiken de meest moderne technologieën en zullen je zeker met verstomming slaan.

Met Toy Story Land is er ook een deel dat meer op kinderen gericht is maar waar volwassenen hun hart ook zeker kunnen ophalen met het interactieve Toy Story Mania en de achtbaan Slinky Dog Dash.

Natuurlijk kan je er ook enkele klassiekers vinden die bij ons beter bekend zijn zoals de Rock ‘n’ Rollercoaster en zelfs The Twilight Zone : Tower of Terror, het icoon van het park.

Universal Orlando

Naast Disney is er in Orlando nog een tweede grote speler op de markt in de vorm van Universal. Ook zij hebben hun eigen pretparken met enkele hotels aan verbonden. Ook bij hen gaat het om hun eigen films en verhalen die zij tot leven laten komen in de vorm van enkele topattracties verspreid over hun 2 parken.

Universal Studios

Universal Studios Florida is het originele park van Universal en tevens ook het meest bekende. De activiteiten hier variëren van 4D-shows tot achtbanen tot enkele van de best gethematiseerde gebieden die je kan vinden.

De meeste attracties hier zijn gebaseerd op welbekende films uit een breed assortiment van genres.

Je kan hier zo onder andere attracties vinden van The Mummy, Men in Black en Transformers. Natuurlijk zijn er ook dingen die eerder gericht zijn op de jongsten onder ons zoals een 4D-show van Despicable Me.

De grote visuele blikvanger van het park is zeker de Hollywood : Rip, Ride, Rockit achtbaan die je ongeveer 50 meter verticaal de hoogte intrekt om je dan nét niet overkop te laten gaan. De grote trekpleister is echter Diagon Alley. Dit uit Harry Potter nagebouwde themagebied ligt helemaal verdoken in het pretpark. Wanneer mensen die voor de eerste keer binnenstappen zijn ze meestal overdonderd door het realisme en voelen ze zich dadelijk helemaal in een film. Met Escape from Gringotts staat hier ook een van de topattracties in het park.

Universal Studios heeft ook enkele goede shows zoals Animal Actors on Location en de Horror Make-up Show waardoor je soms ook even kan neerzitten tussen de attracties door.

Islands of Adventure

De meest recente toevoeging aan Universal Orlando is Islands of Adventure. Dit pretpark, gelegen net naast het originele park, heeft toch wel enkele heftigere attracties in hun assortiment zitten voor de iets ouderen onder ons.

Met onder andere The Incredible Hulk Coaster en de Velocicoaster heb je twee achtbanen die makkelijk de 100 kilometer per uur overschrijden en zelfs de grootste durvers laat zweten.

Aan de achterkant van het park kan je The Wizarding World of Harry Potter vinden, met zijn replica van Zweinstein, oftewel Hogwarts in het Engels. Proef hier gerust eens van het Butterbeer dat in verschillende kraampjes verkocht wordt alvorens in Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure te gaan. Een van de beste achtbanen die Orlando rijk is met zelfs enkele plottwists doorheen de rit!

Wanneer het te warm wordt doorheen de dag kan je zeker de waterattracties van Islands of Adventure niet negeren. Let wel op, want waar je in menig Europese waterattracties nog droge plekken hebt kun je er van uit gaan dat dit in de waterattracties van Universal niet het geval is. Steek je rugzak dus zeker in een kluisje!

SeaWorld

SeaWorld is een van de rustigere parken van Orlando maar dient zeker niet onder te doen voor hun concurrenten.

SeaWorld heeft een groot assortiment aan shows en zelfs attracties die het park iets geven voor elke leeftijdscategorie.

Ben je meer geïnteresseerd in dieren, dan heeft SeaWorld verschillende tentoonstellingen, aquariums en infomomenten ter beschikking met enkele van de opvoeders van de dieren. Zij geven je alle info die je zeker en vast moet weten.

Wanneer je toch een iets intensere dag zoekt ben je ook hier aan het juiste adres. Mako is met zijn 61 meter en 117 kilometer per uur zowel de hoogste als de snelste achtbaan in Orlando. Iets verderop heb je met Manta ook de enige flying coaster in de stad.

Afsluiten doe je de dag met onder andere de dolfijnenshow of in het Sea Lion & Otter Stadium waar een show met de gelijknamige dieren gepland staat.

Er is voor ieder wat wils in SeaWorld!

Pretparken in Florida (buiten Orlando)

Busch Gardens

De grootste trekpleister voor de echte waaghalzen staat waarschijnlijk in Tampa, zo’n 75 minuten rijden ten westen van Orlando.

Busch Gardens maakt zich er trots op om het hoogste aantal achtbanen te kunnen voorzien in heel Florida. Met maar liefst 10 actieve achtbanen is Busch Gardens dé plaats waar je dient te zijn als het niet hoog en snel genoeg kan gaan.

Met de Sand Serpent en Cobra’s Curse zijn er enkele minder intense achtbanen beschikbaar, maar het grote publiek zul je toch zien bij onder andere Sheikra. Deze 60 meter hoge achtbaan heeft een verticale val. Alsof dit nog niet genoeg is laten ze je even over de rand hangen alvorens je de dieperik instort.

Enkele meer recente toevoegingen aan het park zijn Tigris en Iron Gwazi. Deze laatste ging pas in 2022 open en is de enige hybride rollercoaster in de regio.  63 meter hoog, 123 kilometer per uur en een val van 91° maakt dit een van de meest intense achtbanen op de planet.

Wanneer de achtbanen je iets te veel zijn geworden kan je ook zeker en vast genieten van enkele wandelpaden doorheen het park waar onder andere olifanten, leeuwen en giraffen zitten.

Busch Gardens is voor de durvers onder ons zeker de moeite waard als dagtrip vanuit Orlando!

Legoland

Legoland is de meest recente toevoeging aan ‘Central Florida’. Op de gronden van het voormalige Cypress Gardens heeft Lego ook een versie gebouwd van het pretpark waar je onder andere in Windsor en Billund al naartoe kan.

Legoland is logischerwijze iets meer op kinderen toegespitst maar kan door de mooie gebouwen en natuurlijk het nostalgische gevoel iets vor de hele familie zijn.

Verken zeker eens de streek rond Winter Haven en breng ook eens een bezoekje aan Legoland!

July 14, 2022
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like