Goedkope vliegtickets naar Orlando vinden

Posted in Orlando by

Er zijn vliegtuigtickets in elke prijscategorie en via alle mogelijke routes te verkrijgen maar niet elke optie is even ideaal als je goedkope vliegtickets naar Orlando wilt vinden.

Goedkope vliegtickets naar Orlando? Hier moet je rekening mee houden:

Het eerste waar je zeker rekening mee dient te houden is dat je altijd je tickets koopt via een betrouwbare bron. Dit zijn oftewel de luchtvaartmaatschappijen zelf oftewel een erkend reisbureau met liefst van al een fysiek kantoor.

Online heb je verschillende aanbieders die goedkopere tickets aanbieden maar wanneer er zich onvoorziene omstandigheden of annuleringen van de vluchten voordoen is het zeer moeilijk om contact te krijgen of geholpen te worden.

Wanneer we naar de prijs gaan kijken zijn er enkele factoren die invloed kunnen hebben op het tarief dat jij betaalt:

Reisperiode

Wanneer je flexibel bent is het makkelijker om goedkope tickets van Orlando te vinden, zeker als je buiten de schoolvakanties om reist. De prijzen binnen de schoolvakanties kunnen soms al makkelijk 300 à 400 euro per persoon hoger liggen dan enkele weken vroeger of later

Wanneer je toch enkel de schoolvakantie als mogelijkheid hebt kan het altijd interessant zijn om te kijken of naburige landen ook vrij zijn. Soms is het in België vakantie terwijl er in Nederland gewoon naar school gegaan wordt of omgekeerd. In dat geval kan het interessant zijn om op een andere locatie te vertrekken.

Tarief met of zonder bagage

Veel maatschappijen bieden tarieven op langeafstandsvluchten aan zonder bagage. Let er altijd goed op dat het ticket dat je op het oog hebt er eentje is met bagage. In dat geval kan je 23 kilo inchecken in het ruim van het vliegtuig.

Wanneer je een ticket zonder bagage koopt kan je alleen je handbagage (meestal rond de 8 kilo) meenemen. Meestal iets te weinig voor een langere vakantie. Wij raden dus aan om altijd een ticket met bagage te kopen.

Vluchturen

Soms zijn de goedkoopste tickets van een maatschappij er met een zéér lange overstap waarbij je bijvoorbeeld de laatste vlucht van Brussel naar Frankfurt neemt om dan ’s anderendaags pas om 13:00 op de vlucht naar Orlando te stappen.

Dit bespaart natuurlijk wel wat geld maar of het dat echt waard is, dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Controleer dus zeker dat je overstaptijden niet te kort of niet te lang zijn. 

Rechtstreeks vliegen of met een overstap?

Sommige luchthavens in Europa bieden een rechtstreekse vlucht aan naar Florida. Dit is meestal echter een duurdere optie dan ergens een overstap te maken.

Wij raden aan om voor een overstap te gaan als het prijsverschil aanzienlijk is. Dit is de makkelijkste manier om geld te besparen op je vlucht naar Florida.

Kijk dus zeker het prijsverschil na en bekijk even of dit de moeite is voor dat uurtje of 2 extra.

Goedkoop ticket gevonden? Controleer dit nog even:

Overstaptijd

Dien je over te stappen op een andere luchthaven, hou dan zeker de tijd in gedachten dat je hier nodig hebt. Calculeer soms iets extra in voor het geval je later zou binnenkomen dan verwacht. Bij een overstap op een Europese luchthaven, bijvoorbeeld Amsterdam of Frankfurt, heb je zeker genoeg aan 2 uur.

Maak je een overstap in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld in New York of Washington, zal je iets meer tijd nodig hebben. In dit geval dien je hier al de immigratie te passeren wat afhankelijk van je aankomstuur soms een lange wachtrij kan inhouden. Zorg ervoor dat je hier zeker 3 uur hebt, anders haal je je overstap waarschijnlijk niet.

Vertrek- en aankomstuur

Indien je vlucht op je vertrekluchthaven bijvoorbeeld al vertrekt om 6:30, hou er dan rekening mee dat je check-in rond 4:00 open gaat en je dus waarschijnlijk niet met het openbaar vervoer op de luchthaven raakt.

Hetzelfde geldt voor de aankomst in Orlando. Soms kom je pas iets na middernacht aan waardoor het openbaar vervoer daar al stilgevallen is moest je hierop vertrouwen. 

Eventueel nodige extra documenten

Sommige landen vereisen sommige andere documenten. Voor je reis naar de Verenigde Staten heb je altijd een ESTA nodig.

Wanneer je bijvoorbeeld met Air Canada zou vliegen en een tussenstop maakt in Montréal of Toronto dien je ook een Canadese ETA te voorzien, zelfs als je enkel een overstap maakt. Indien je deze bij het inchecken niet kan presenteren zal je de toegang tot het vliegtuig geweigerd worden.

Conclusie

Een geschikt ticket van op Brussels Airport kan je buiten het seizoen al vinden tussen de €400.00 en €500.00.

Wanneer je in de vakanties reist kan dit al omhoog gaan richting de €600.00 tot €700.00 met uitschieters die soms nog iets hoger liggen.

Wil je een goedkoop ticket naar Orlando scoren? Hou dan rekening met de reisperiode, de luchthaven waarop je vertrekt en of je een rechtstreekse vlucht of eentje met overstap wilt nemen. Op die manier kun je jezelf heel wat geld besparen!

January 25, 2022
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like