Old Town (Kissimmee, Florida)

Posted in Orlando by

Op ongeveer 5 kilometer van de toegangspoort tot Walt Disney World kan je Old Town USA vinden. Dit gratis toegankelijke themapark brengt je terug naar een combinatie van het oude Amerika en een kermis. 

Het pretpark is vanop een verre afstand al te zien door de twee grote torens in regenboog kleuren waarin een heuse Slingshot-attractie huist samen met de ‘Vomatron’. Twee van de meest intense attracties die Orlando rijk is.

Bij het binnenwandelen op de hoofdstraat voel je je dadelijk enkele tientallen jaren terug in de tijd gaan door de historische gebouwen die langs elke kant opgesteld staan.

In dit centrale deel kan je verschillende attracties terugvinden zoals onder andere een spookhuis en een heuse magieshow wet enkele van de beste goochelaars van de Verenigde Staten.

De Old Town autoshows

Old Town USA staat misschien echter nog wel het bekendste voor hun autoshows die er plaats vinden. Wekelijks zijn er drie bijeenkomsten gepland. De eerste, op woensdagavond, is een algemene verzameling van verscheidene types van speciale wagens.

Elke vrijdagnamiddag vanaf staat het centrale deel vol met typisch Amerikaanse ‘Muscle Cars’ terwijl er zondagnamiddag plaats gemaakt wordt voor Old Timers.

Fun Spot America

Het park reikt natuurlijk nog verder dan het historische deel. Met Fun Spot America bevind je je op een echte Amerikaanse ‘county fair’. Het park is gratis toegankelijk en je betaalt per attractie.

Onze favoriet is de recent gebouwde ‘Mine Blower’, het recent gebouwde paradepaardje van het Amper één van de zes houten achtbanen ter wereld met een inversie en tevens ook de enige die in héél Florida terug te vinden is. Hiernaast vind je er onder andere ook botsauto’s en een heuse Go-Kart-baan samen met verschillende kleinere attracties.

Ook in de nabije omgeving van Old Town zijn er nog verschillende attractiva te vinden.  Net buiten het domein kan je ook een van de locaties van Pirate’s Cove Adventure Golf terugvinden. Met twee verschillende, prachtig aangelegde, 18-hole banen is het de prachtige locatie om met het gezin een tijdje door te brengen. 

Zoek je liever iets voor volwassenen en mag het wat meer kosten kan je bezoekje brengen aan Machine Gun America waar je tegen betaling met elk mogelijk type wapen kan schieten onder toezicht van een professional.

Eten en drinken in en rond Old Town

Na afloop van je dag vol activiteiten kan je in de buurt ook nog verschillende restaurants en eetgelegenheden vinden. Je vindt er onder andere een vestiging van elk fastfoodrestaurant dat je je maar kan inbeelden.

Ook indien je voorkeur gaat naar de buitenlandse keuken zal je hier zeker aan je trekken komen. Je vindt er onder andere de Italiaanse, Mexicaanse, Aziatische en zelfs Cubaanse keuken terug.

Voor de liefhebbers kan je ook elke avond een bezoek brengen aan een Food Truck festival dat elke avond opgesteld wordt op de parking van Machine Gun America.

Celebration

Breng zeker ook eens een bezoek aan het dorp Celebration dat drie kilometer verder ligt. Dit dorp werd oorspronkelijk gebouwd voor en door de werknemers van Disney World als prototype van een ‘ideale woonplaats’. Dit aangelegde dorp weerspiegelt de Verenigde Staten zoals we dit kennen van in de film.

Conclusie? Een bezoekje aan Old Town staat garant voor een namiddag of avond vol plezier dat perfect in combinatie kan gedaan worden met één van de andere attracties die Orlando rijk is. 

Je vindt Old Town op het volgende adres: 5770 W Irlo Bronson Memorial Hwy, Kissimmee, FL 34746, Verenigde Staten.

Meer weten? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de website van Old Town!

April 12, 2021
Next Post

Leave a Reply

You may also like