Top 5 rollercoasters in Orlando

Posted in Orlando by

Orlando heeft als dé pretparkhoofdstad tientallen achtbanen ter beschikking. De ene natuurlijk al spectaculairder dan de andere. Waar je in Disney World veelal rustigere attracties gaat vinden durft de intensiteit in Universal en Sea World als eens omhoog gaan. Hieronder kan jij onze top 5 achtbanen in Orlando vinden!

#5 Big Thunder Mountain Railroad

Dé klassieker onder de Disney-achtbanen. Met maar liefst vier verschillende versies verspreid over heel de wereld is dit een van de meest bekende attracties die Disney ooit voorgebracht heeft. 

De uitvoering in Magic Kingdom bevindt zich in Frontierland en is gebaseerd op Big Thunder Mountain Railroad. Een goederentrein die de grondstoffen van uit de mijn naar het nabijgelegen dorp vervoerde.

In de wachtrij waan je jezelf helemaal in de Far West. Verschillende scènes en relikwieën vertellen het verhaal van hoe het gebied waarop de mijn gelegen is heilig was voor de lokale Indianen. Hierdoor lokten ze een grote aardbeving uit waardoor het dorp werd verlaten. De legende vertelt dan dat de treintjes op zichzelf begonnen te rijden wat dus uiteindelijk de attractie vormde.

Voor de aankleding van de attractie haalde Disney zijn inspiratie bij het Nationale Park Monument Valley, gelegen in de staat Utah.

Met een topsnelheid van om en bij de 55 kilometer per uur ga je doorheen de grotten en openingen van de berg. Dit in combinatie met het gebrek aan een grote val maakt deze achtbaan zéér geschikt voor kinderen in de categorie 6 tot 12 jaar. Zeker niet onze nummer één, maar wél een achtbaan geschikt voor de hele familie.

#4 The Incredible Hulk Coaster

The Incredible Hulk Coaster is een van de meest intense en fotogenieke achtbanen die Orlando rijk is. Deze achtbaan, geopend in 1999 bij de opening van Islands of Adventure, haalt een topsnelheid van maar liefst 110 kilometer per uur en heeft doorheen de twee minuten durende rit maar liefst 7 inversies. 

Deze meer dan één kilometer lange achtbaan, helemaal in het thema van The Incredible Hulk en Marvel wordt tegen een helling omhoog gelanceerd. Van 0 tot 60 kilometer per uur in twee seconden. Zodra je boven bent volgt al dadelijk de eerste van vele inversies. De rit gaat op geen enkel moment vervelen en laat van bij de lancering tot het einde de adrenaline door je lijf stromen.

#3 Seven Dwarfs Mine Train

De meest recente toevoeging aan Magic Kingdom is er eentje voor de jongere kinderen. Volledig gebaseerd op de animatiefilm Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Deze nieuwe achtbaan ging pas open in 2014 en dit is ook terug te zien in de thematisatie hiervan. In de wachtrij zijn er interactieve spelletjes te vinden om de wachttijd te verzachten. Dit kan soms wel nodig zijn want op drukke dagen kan het soms wel een tweetal uurtjes duren tegen dat je aan de attractie zelf bent. 

Van zodra je ingestapt bent in het mijnkarretje begin je de rit doorheen de mijn met veel van de bekende scènes, personages en liedjes die je van uit de film kent. De achtbaan wordt nooit echt intens, maar haalt op een bepaald moment wel een snelheid van boven de 50 kilometer per uur. 

De intensiteit is dan ook niet waarom je voor deze achtbaan zou kiezen. Voor kinderen is het een hele ervaring om alle figuren tot leven te zien komen terwijl het voor de ouderen onder ons een hele nostalgische trip is!

#2 Mako

De hoogste en snelste achtbaan in Orlando kan je vinden in Sea World. In 2016 zag Mako het levenslicht. De achtbaan haalt zijn inspiratie van de Isurus, beter bekend als Mako Shark. Een van de snelste en meest beweeglijken haaien ter wereld.

Dit vertaalt zich zeer goed in de attractie. Zodra je gaat zitten je de heuvel voor je ziet weet je al waar je aan toe bent. In tegenstelling tot vele grote en intense achtbanen beschikt Mako enkel over een heupbeugel waardoor je eens te meer uit je stoeltje komt. Een berg van 61 meter later raast Mako met een snelheid van bijna 120 kilometer per uur door zijn traject. Vele scherpe bochten en verschillende seconden aan ‘airtime’ later komt Mako terug aan en heb je de garantie dat je haar helemaal door elkaar gewaaid is door de intensiteit van deze rollercoaster.

#1 Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure

Voor onze nummer één gaan we terug naar Islands of Adventure voor Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. Op de locatie van de voormalige achtbaan Dragon Challenge heeft Universal een attractie van wereldniveau neergeplaatst. Zowel op het gebied van thematisatie als dat van de rit zelf.

Gelegen in het prachtig aangeklede themagebied The Wizarding World of Harry Potter heeft deze achtbaan van maar liefst 300 miljoen dollar alle aandacht naar zich toegetrokken. Dit is met voorsprong de duurste achtbaan ter wereld.

De wachtrij neemt je mee doorheen verschillende locaties die je laten voelen alsof je recht in een boek van Harry Potter geteleporteerd bent. 

Zodra je aan de voertuigen zelf aankomt zal je zien dat het is iets wat je nog nergens anders gezien hebt. De twee personen naast elkaar hebben verschillende voertuigen. De ene mag op een motorfiets zitten, terwijl de andere mag plaatsnemen in de zijspan. 

De attractie kent in totaal niet minder dan zeven lanceringen die zowel voor als achteruit gaan. Op een bepaald moment maakt de hele baan zelfs een beweging die je op geen enkele manier kan verwachten.

Indien deze achtbaan op je to-do-list staat raden we aan om zeker een half uur tot zelfs een uur voor openingstijd aanwezig te zijn en bij de opening van het park rechtstreeks naar deze attractie te gaan aangezien de wachttijden kunnen oplopen tot méér dan twee uur doorheen de dag. 

Op elk gebied is dit voor ons de nummer één in Orlando en zal dit waarschijnlijk nog voor lange tijd zijn.

Meer rollercoasters in Tampa

Natuurlijk is Orlando niet de enige stad met veel achtbanen. Hét rollercoasterpark bij uitstek kan je een kleine honderd kilometer verderop vinden in Tampa. Busch Gardens Tampa heeft maar liefst 10 verschillende achtbanen, variërend in intensiteit, maar waarvan de meeste veel spectaculairder zijn dan de gemiddelde attractie die je in Orlando kan vinden.

Voor jongeren en volwassenen die echt van adrenaline houden zal Busch Gardens misschien een beter assortiment hebben dan sommige parken in Orlando. Zo heb je er bijvoorbeeld SheiKra die je op 61 meter hoogte over de rand laat hangen alvorens je in een hoek van 90° de dieperik in te sturen.

Met de opening van Iron Gwazi in 2021 zullen ze er zelfs een wereldtopper én de enige hybride (hout én staal) achtbaan van Florida bij hebben. 

July 13, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like