Vakantie naar Orlando: dit moet je weten

Posted in Orlando by

Wil je graag eens op vakantie naar Orlando om een mooie pretparkreis te maken? Dan zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk niet zo simpel om zo’n verre reis te maken want is er heel wat voorbereidend werk nodig!

Daarom overlopen we in dit artikel alle punten waar je aan moet denken. Ga je op vakantie naar Orlando? Dit MOET je weten!

Hoe lang is het vliegen naar Orlando?

Je kan via verschillende manieren naar Orlando vliegen, maar alle vluchten vallen op te delen in 2 categorieën.

Enerzijds heb je de vluchten met overstap in de Verenigde Staten, anderzijds zijn er ook een klein aantal luchthavens in Europa die een rechtstreekse vlucht onderhouden.

Indien je ervoor kiest om de tussenstop in de Verenigde Staten te doen kan je er op rekenen dat dit meestal in een luchthaven aan de oostkust zal gebeuren. Dan denken we bijvoorbeeld dadelijk aan New York (JFK of Newark) of Washington. De vluchttijden van een West-Europese luchthaven naar hier liggen om en bij de 8 uur. Van hieruit is het dan met een binnenlandse vlucht nog een goeie 2 à 2:30 naar Orlando. De effectieve vluchttijd zal meestal rond de 11 uur liggen. 

Let er zeker op dat wanneer je voor zulke route kiest dat je genoeg overstaptijd neemt. Je zal soms verbindingen zien met overstap in New York van twee uur, maar dit is zéér nipt. Je stapt niet simpelweg van het ene vliegtuig op het andere. Je zal bij aankomst in de Verenigde Staten eerst nog door de immigratie moeten en ook je bagage door de douane brengen. Voorzie zeker rond de drie uur voor het hele proces om het comfortabel te houden.

De andere optie is met een korte lokale vlucht in Europa om dan vanaf deze luchthavens rechtstreeks op Orlando te vliegen. Mogelijkheden hier zijn bijvoorbeeld via Frankfurt en Dublin of zelfs via Reykjavik in IJsland. Qua totale vluchttijd blijft dit ongeveer hetzelfde maar het verschil is dat je in de immigratie- en douanecontrole pas zult krijgen bij aankomst in Orlando. Het duurt ter plaatse iets langer, maar de overstaptijd gaat wel minder stress met zich meebrengen. Reken hier voor een overstap ongeveer twee uur.

Uit persoonlijke ervaring zijn wij favoriet van een tussenstop in Atlanta wanneer je in de Verenigde Staten zou overstappen. Een enorme luchthaven, maar een duidelijke en snelle lay-out maakt dit een van onze favorieten. Indien we de overstap binnen Europa zouden maken is Frankfurt zeker een aanrader.

Wat kost een reis naar Orlando?

Vluchtprijzen variëren natuurlijk sterk in functie van je reisperiode. De vakantieperiodes zullen natuurlijk altijd hoger liggen qua prijs vergeleken met de schoolperiodes. 

Vluchten

Een ticket heen-terug in de vakantie kan je meestal vinden voor rond de €700 à €750. Wanneer je flexibeler bent qua datum en bijvoorbeeld in de tussenseizoenen kan reizen kan je soms al deals vinden vanaf €450.00. Let erop dat rechtstreekse vluchten meestal duurder zijn dan deze met overstap.

Belangrijk om te controleren is dat je zeker een ticket mét check-in bagage aanschaft aangezien de voordeligste tarieven meestal zonder zijn. In dit geval zou je beperkt zijn tot een kleine handbagage, wat voor een langere reis misschien niet ideaal is.

Vervoer

Wat betreft het transport ter plaatse kan je een opdeling maken tussen ofwel een huurauto oftewel een ‘rideshare’-optie zoals Uber of Lyft

Afhankelijk van hoeveel verplaatsingen je zult maken, waar je hotel of villa gelegen en met hoeveel personen je bent zal de ene optie economischer zijn dan de andere. In een vorig artikel hebben we al een opsomming gemaakt over de prijzen voor de huurwagens.

Uber of Lyft daarentegen is een rideshare-app waarbij je een wagen naar jouw locatie laat komen en je de bestemming in de app al opgeeft. Reken erop dat je voor een ritje van 30 minuten om en bij de 25 dollar zal betalen. Het voordeel hier is dat je bijvoorbeeld geen benzine dient te betalen. Ook de kost van parking bij de attractieparken valt weg. 

Natuurlijk geeft je dit wel minder vrijheid aangezien je niet simpelweg in de wagen kan stappen en ergens naartoe rijden. We raden deze optie dus enkel aan indien je in een hotel verblijft met genoeg eetmogelijkheden op wandelafstand. Indien je in een villa verblijft aan de rand van Orlando heb je altijd een huurwagen nodig.

Verblijf

Binnen je budgettering kijk je natuurlijk ook altijd best goed waar je zal verblijven. Net zoals in elke stad ter wereld heb je in Orlando een enorm verschil aan prijs en kwaliteit tussen de verschillende hotels. Een extra factor die je hier dan nog hebt is het verschil tussen ‘on-site’ en ‘off-site’.

‘On-site’ wilt zeggen dat je in een van de hotels van de pretparken zelf verblijft, terwijl ‘off-site’ wilt zeggen dat je in een hotel buiten het domein van de parken verblijft. ‘On-site’ is logischerwijze veel duurder dan ‘off-site’ verblijven. We hebben echter een prijsvergelijking gemaakt voor jullie met enkele hotels binnen de verschillende prijsklassen.

Een volledig artikel over hoeveel budget je moet voorzien voor een pretparkreis naar Florida kan je vinden op onze gespecialiseerde pagina “Hoeveel kost een vakantie naar Orlando?” waar we verder in detail treden over de verschillende dingen waarmee je rekening dient te houden wanneer je de verschillende opties bekijkt.

De temperatuur in Orlando

Orlando heeft een tropisch klimaat. Je kan er dus het hele jaar comfortabel naartoe. De koudste maand in het jaar is januari met een gemiddelde dagtemperatuur van 21°C. Ideaal voor een dagje naar een pretpark te gaan. ‘s Nachts kan het wel afkoelen tot ongeveer 10°C dus iets warmere kleren kunnen aan te raden zijn. In zeldzame gevallen kan het in Florida ‘s nachts tot rond het vriespunt zakken, maar dit is per jaar beperkt tot één of twee nachten.

Kies je echter voor de periode mei tot september kan je ervan uit gaan dat de temperatuur elke dag opnieuw rond de 32°C – 33°C ligt. De gevoelstemperatuur ligt echter aanzienlijk hoger door de vochtigheid in Florida. Tijdens deze periode kan je er ook van uitgaan dat er elke namiddag een warmteonweer volgt. Dit duurt ongeveer 20 – 30 minuutjes maar je kan best wel onderdak zoeken gezien het soms een absolute zondvloed is.

Een belangrijke factor om rekening mee te houden is het Atlantisch orkaanseizoen. Florida is gevoelig aan orkanen en ondanks dat Orlando in het binnenland ligt kan het soms last hebben van een langere periode aan slecht weer. De ruime periode is van 1 juni tot 1 december met de maanden augustus, september en oktober als zwaarste periode.

Welke documenten heb je nodig?

Het eerste en belangrijkste document dat je nodig hebt is een internationaal reispaspoort. Dit kan je bij je gemeente verkrijgen en duurt ongeveer twee à drie weken voor je het hebt. Van het moment van uitgifte telt het een geldigheid van zeven jaar en kan gebruikt worden voor verschillende bestemmingen. De kostprijs hangt af van gemeente tot gemeente maar normaal gezien bedraagt dit rond de €65 – €70.

Een tweede vereiste voor toegang te kunnen verkrijgen tot de Verenigde Staten is een ESTA (Electrionic System for Travel Authorization). Dit document moet je online aanvragen en is een absolute noodzaak. Dit geldt als je toelating om als toerist naar de Verenigde Staten te mogen reizen. Het niet bezitten van een goedgekeurde ESTA bij vertrek zal resulteren in een instapweigeren in vliegtuig.

Wanneer je je ESTA aangevraagd en betaald hebt krijg je normaal binnen de 72 uur de goedkeuring. Vanaf dat punt is je ESTA twee jaar geldig en kan gebruikt worden voor meerdere reizen naar de Verenigde Staten. 2 jaar na de goedkeuring vervalt deze en dien je een nieuwe aan te vragen.

October 23, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like