Universal Islands of Adventure

Posted in Universal Orlando by

In 1999 opende Universal een tweede park in Orlando in de vorm van Islands of Adventure, gelegen net naast Universal Studios Florida. Islands of Adventure is, net zoals het andere park, opgedeeld in verschillende themagebieden.

Het park is gelegen rond een centraal meer waar je verschillende themagebieden terugvindt met elk hun eigen film of genre.

Port of Entry

Net aan de ingang kom je als eerste aan in Port of Entry. Hier is het icoon van het park, de Pharos Lighthouse gelegen. Zoals in wel meer parken kan je hier geen attracties terugvinden maar is dit vooral bedoeld als centrale punt met enkele winkeltjes en informatiestanden over het park.

Marvel Super Hero Island

Dadelijk bij het verlaten van Port of Entry kan je niet naast The Incredible Hulk Coaster kijken. Deze achtbaan met maar liefst zeven inversies en een topsnelheid van 108 kilometer per uur is een van de iconen van het park.

Het hele gebied rond de achtbaan, het Marvel Super Hero Island, is bekleed met verschillende attracties en winkels volledig in het thema van de superhelden van Marvel. Zo kan je hier onder andere nog The Amazing Adventures of Spider-Man en Doctor Doom’s Fearfall terugvinden.

Toon Lagoon

Een kleine wandeling later kom je aan in Toon Lagoon. Hier kan je je onderdompelen in de wereld van onder andere Popeye en het in Amerika iets bekendere Dudley Do Right. Wat men hier vindt zijn vooral waterattracties.

In tegenstelling tot in Disney World hebben de waterattracties in Universal maar één doel: je tot op het bot nat maken. Je zal zelden iemand droog uit Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls of Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges zien wandelen. Er zijn lockers aanwezig naast de attracties. Deze kan je dus best gebruiken als je bijvoorbeeld niet wilt dat je telefoon helemaal nat wordt.

Skull Island: Reign of Kong

De meest recente toevoeging aan het park is Skull Island : Reign of Kong. Deze attractie gebaseerd op de door iedereen gekende gorilla King Kong. Een 4D-attractie gepresenteerd op een speciale manier. Deze attractie kan voor kleinere kinderen misschien wat angstaanjagend zijn.

Jurassic Park

In het Jurassic Park-gebied zal je nog een waterattractie tegenkomen. Met Jurassic Park River Adventure staat er eentje waar je normaal gezien nog iets droger zult uitkomen, al is dit echter geen enkele garantie. Op de laatste berg haal je maar liefst een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur.

Het is ook hier dat in 2021 de splinternieuwe Velocicoaster open gaat. Met zijn hoogte van 47 meter en een topsnelheid van 110 kilometer per uur zal dit een van de blikvangers van het park worden.

The Wizarding World of Harry Potter: Hogsmeade

Net zoals in Universal Studios Florida kan je je hier ook onderdompelen in de boeken en films van Harry Potter. The Wizarding World of Harry Potter is qua attracties iets beter bedeeld. In het kasteel van Hogwarts (Zweinstein) kan je in Harry Potter and the Forbidden Journey. Een combinatie van een simulator en een darkride.

Sinds enkele jaren is Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure dé blikvanger hier in dit themagebied. Deze achtbaan heeft misschien wel een van de origineelste voertuigen die je je kan inbeelden en bevat ergens halfweg de rit een zéér verrassend onderdeel. Wat dat is, dat gaan we natuurlijk niet verklappen!

The Lost Continent

The Lost Continent is een gebied waar niet zo spectaculair veel te beleven valt. Op Poseidon’s Fury na is het bekendste in dit gebied misschien wel Mythos, een restaurant dat al jaren op rij de prijzen wint als beste restaurant in een pretpark.

Seuss Landing

Het laatste themagebied alvorens je terug aan de ingang bent is Seuss Landing. Dr. Seuss is in Europa nooit echt populair geworden maar alle kinderen in de Verenigde Staten zullen hem wel kennen. De attracties hier zijn vooral gebaseerd op kleinere kinderen. 

Wie gek is op zoetigheden kan ook goed terecht bij Seuss Landing aangezien dit themagebied een grote snoepwinkel én een ijskraam heeft.

Islands of Adventure is niet het grootste park en je kan hier -afhankelijk van drukte- soms op een halve dag doorheen zijn. Het is echter wel belangrijk om met een goed plan te komen. Zeker indien je Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure wilt doen. In dat geval raden we je aan om zéker 30 minuten voor de opening van het park aan de poortjes te staan. Van zodra deze open gaan loopt iedereen in een rechte lijn hier naartoe. Wanneer je pas bij de opening van het park arriveert kan je hier al een wachtrij van makkelijk een uur verwachten.

Wil je deze attractie niet doen wilt dit natuurlijk wel zeggen dat in de eerste twee uur de rest van het park zéér rustig zal zijn!

Indien je sneller dan verwacht het park in zijn volledigheid gezien heb kunnen de personen met een Park-to-Park ticket zich via de Hogwarts Express zich naar Universal Studios Florida begeven. Deze rit lat het lijken alsof je de uit de film bekende trein naar het andere park pakt. Niet alleen leuk om te doen maar spaart ook weer een stevige wandeling naar het andere park uit!

December 15, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like