Universal Orlando Wizarding World of Harry Potter

Posted in Universal Orlando by

De vraag van velen die voor de eerste keer naar Orlando gaan is om het pretpark van Harry Potter te bezoeken. Wat velen niet weten of later pas ontdekken is dat dit over twee verschillende parken verspreid is.

Sinds Juni 2010 kan je in Universal Studio’s Islands of Adventure “The Wizarding World of Harry Potter” terugvinden, naar het beeld van Hogsmeade (oftewel Zweinstein). Amper vier jaar later kwam het vervolg eraan met Diagon Alley (de Wegisweg) in Universal Studios Florida.

Deze twee delen zijn bijna 10 jaar later met elkaar verbonden en behoren nog altijd tot twee van ‘s werelds best gethematiseerde gebieden wanneer het op pretparken aankomt.

Islands of Adventure: Hogsmeade

Theming

Dé blikvanger van Hogsmeade is het gigantische nagebouwde kasteel, die in de boeken en de films dienst doet als school. Dit bouwwerk kan je vanop verschillende punten in de parken al aanschouwen maar eens je ernaast staat lijkt het zelfs nog groter. Net naast het kasteel heb je het dorp Hogsmeade zelf met zijn vele restaurantjes, winkels en enkele shows die je kan bekijken.

Het winterse thema kan soms echter wel wat afsteken tegen de reële temperatuur buiten, maar de ervaring wordt er daarom niet minder om!

Attracties

Harry Potter and the Forbidden Journey

Natuurlijk dient het gebouw niet alleen als decor. Met Harry Potter and the Forbidden Journey word je recht meegesleept in een van de films. Met onder andere Quidditch (Zwerkbal) en de dementors zul je vele fragmenten zien die je bekend voorkomen.

Dit alles terwijl je in een speciaal gemaakt voertuig zit dat je op een bepaald moment zelfs plat op je rug legt!

Flight of the Hippogriph

Natuurlijk kunnen de kinderen ook niet vergeten worden. Flight of the Hippogriff is een kleine achtbaan die ondanks het uiterlijk toch sneller gaat dan je zou denken!

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure

Op de gronden van het voormalige Dragon Challenge kan je tegenwoordig Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventures terugvinden. Een van de beste achtbanen in Orlando en tevens een van onze favorieten!

Deze achtbaan (die trouwens geen inversies heeft) wordt enkele keren gelanceerd en heeft enkele plottwists doorheen het parcours op de momenten dat je het misschien het minst verwacht!

The Hogwarts Express – Hogsmeade Station

Wat aan de buitenkant niets meer lijkt dan een simpel station huisvest een van de beste ervaringen die een Harry Potter-liefhebber kan meemaken. Niets minder dan de stoomtrein uit de film vormt hier de verbinding tussen Hogsmeade en Diagon Alley. Deze stoomtrein brengt je in enkele minuten van Islands of Adventure naar Universal Studios Florida. Let er wel zeker op dat je een Park-to-Park ticket hebt aangezien dit nodig is om op dezelfde dag tussen de twee parken te kunnen wisselen.

Eten & shopping

Butterbeer. Het ene ding dat je absoluut moet proberen in Hogsmeade is Butterbeer. Deze drank (die trouwens non-alcoholisch is) kan je vinden aan de verschillende kiosken of karretjes verspreid over het gebied. Je kan dit zowel koud als warm krijgen en heeft de smaak van “Butterscotch”.

Natuurlijk kan ook een uitgebreid restaurant niet ontbreken. Met The Three Broomsticks heb je een restaurant dat typisch Britse kost serveert waaronder bijvoorbeeld Fish & Chips. Dit allemaal in een van de mooiste settings die je ooit in een pretpark gezien zult hebben.

Souvenirs zijn ook zeker niet vreemd aan Hogsmeade. Kijk zeker eens naar het grote assortiment bij Dervish & Bangersen Flich’s Emporium of Confiscated Goods.

Universal Studios: Diagon Alley

Theming

Diagon Alley is de Engelse vertaling van de Wegisweg. De winkelstraat waar Harry Potter en zijn vrienden al hun toverbenodigdheden halen. De grote visuele trekpleister in dit gebied is de witte draak bovenop Gringotts (Goudgrijp) die je zelfs echt vuur zal zien spuwen.

Attracties

Harry Potter and the Escape from Gringotts

Deze attractie is een soort hybride tussen een achtbaan en een 3D-show. Een zéér origineel concept waarbij je enkele scenes uit een van de films zeker zult herkennen. Voldemort en enkele van zijn kompanen maken hun opwachting en gaan de strijd aan met Harry Potter in een adembenemende achtervolging.

The Hogwarts Express – King’s Cross Station

De tegenhanger van Hogsmeade Station en de andere kant van de treinverbinding. Hier kan je met je Park-to-Park ticket de stoomtrein nemen richting Islands of Adventure en Hogsmeade!

Eten & shopping

The Leaky Cauldron is de tegenhanger van The Three Broomsticks en serveert een gelijkaardig menu. Je hebt in Diagon Alley echter nog enkele alternatieven achter de hand. Met The Hopping Pot en London Taxi Hut kan je hier nog enkele kleinere ‘on-the-go’ snacks eten terwijl je het gebied verder verkent.

Ook de winkels zijn hier weer van topniveau. Met onder andere een snoepwinkel en een winkel gespecialiseerd in Zwerkbal of de speciale toverstokken kan je hier alles vinden wat een echte Harry Potter-fan zou willen!

Conclusie

Beide gebieden behoren nog altijd tot de wereldtop op het gebied van thematisering. De attracties zijn sommigen van de besten in Orlando. Kijk in de wachtrijen ook zeker rond. Door de prachtige aankleding van de verschillende delen gaat het wachten enorm snel voorbij en heb je altijd wat om naar te kijken.

Liefhebbers van Harry Potter zullen zich hier helemaal thuis voelen maar ook mensen die minder bekend zijn met de boeken of de films zullen zeker en vast achterovervallen van de beleving binnen The Wizarding World of Harry Potter!

July 28, 2022
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like