Universal Studios Florida

Posted in Universal Orlando by

Naast alle parken van Walt Disney World is Orlando echter ook nog de thuisbasis van Universal Studios. Met onder andere pretparken in Californië, Japan en Singapore kan natuurlijk ook Florida niet achter blijven.

Dit complex bestaat uit twee pretparken waarvan we het in dit artikel specifiek over Universal Studios Orlando gaan hebben. Het park heeft dezelfde achterliggende gedachte als Hollywood Studios in Walt Disney World zijnde het dan dat het assortiment aan films dat gebruikt wordt natuurlijk uit de stal van Universal komt.

Het park zelf bereik je door via Universal Citywalk, waar je verschillende restaurants en entertainmentopties kan vinden, de bordjes te volgen tot Universal Studios. De iconische ingang die je toegang tot het pakt verleent geeft uit op een lange boulevard waarop je de eerste attracties zult vinden.

Production Central

De meeste mensen gaat bij het binnenkomen van het park dadelijk binnen bij de eerste attractie die ze zien. Despicable Me : Minion Mayhem is zeker de moeite waard, maar een attractie die je daarom dus beter later op de dag doet. Aan de overkant van de weg kan je Shrek 4-D vinden. Een van de meest interessante 4D-zaalshows die Orlando te bieden heeft.

De grote blikvanger van het park is Hollywood Rip, Ride, Rockit. Deze achtbaan, die je al van een eindje buiten het park ziet staan, heeft een verticale lifthill die je in enkele seconden tot op 51 meter hoogte trekt. Het leuke aan deze achtbaan is dat er in de hoofdsteun speakers verwerkt zitten die tijdens de rit een nummer naar keuze spelen. Dit nummer kan je kiezen met behulp van een handig schermpje dat in de armsteun verwerkt zit. 

New York

Hierna treed je toe tot het gedeelte van het park geïnspireerd op New York. Race Through New York Starring Jimmy Fallon neemt dit nogal letterlijk en laat je op een vernieuwende manier de stad zien.

Wat je hier echter zeker niet kan missen is Revenge of the Mummy. Deze indoorachtbaan, die meerdere prijzen en awards in ontvangst mocht nemen, heeft om te beginnen al een prachtige wachtrij maar ook de achtbaan zelf zal niet vervelen.

The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley

Waar het in Universal Studios bij velen echter om draait zijn de themagebieden van Harry Potter. Je kan in beide pretparken eentje vinden maar velen zullen zeggen dat Diagon Alley, het themagebied in Universal Studios, het mooiste van de twee is. Via een verborgen ingang kom je terecht in de wereld van Harry Potter waar je onder andere een replica kan vinden van de gebouwen die je zeker zult herkennen uit de film.

Met Harry Potter and the Escape from Gringotts vind je hier een van de meest innovatie attracties ter wereld. Zelfs de wachtrij alleen al is de moeite om mee te maken! Vergeet na de rit zeker niet langs te gaan bij The Leaky Cauldron om te lunchen in ware Harry Potter-stijl.

Springfield: Home of The Simpsons

Samen met Harry Potter is Universal natuurlijk ook in het bezit van The Simpsons. Iets dat niet kan ontbreken in hun park. Je kan het Krustyland gebouw van bijna overal in het park zien staan. Binnenin kan je The Simpsons Ride vinden. Een simulator die je langs de verschillende gebouwen uit de gelijknamige serie brengt. Mensen die snel misselijk worden kunnen deze attractie best wel links laten liggen.

Wie nog een vlugge snack wilt kan dit doen bij een van de restaurantjes of foodtrucks volledig gebaseerd op echte locaties uit The Simpsons.

Woody Woodpecker’s KidZone

Woody Woodpecker’s KidZone omvat enkele kleinere attracties voor de kleinsten onder ons. Woody Woodpecker’s Nuthouse Coaster is bijvoorbeeld een perfecte eerste kennismaking met een achtbaan. Het is ook hier dat je de E.T. Adventure kan vinden, gebaseerd op de gelijknamige film. Op een zwevende fiets vlieg je helemaal naar de wereld van E.T om zo zijn vrienden te leren kennen.

Overige attracties

Her en der zijn er in de rest van het park nog andere attracties te bewonderen. Zo heb je onder andere nog Transformers : The Ride 3D, Fast and Furious : Supercharged en Universal’s Horror Make-Up Show. Deze laatste is zeker een aanrader wanneer je van special effects houdt. Ze schrikken er ook niet van terug om de mensen in het publiek te betrekken gedurende deze 20 minuten.

De ExpressPass

Universal Studios Florida kan je zeker op een dag gedaan hebben wanneer je op voorhand met een duidelijk plan naar binnen gaat. Indien je merkt dat het een zeer drukke dag is en je toch absoluut alles wilt doen kan je er voor opteren de ExpressPass aan te schaffen. Deze brengt wel een kost met zich mee maar zorgt ervoor dat je langs een speciale ingang naar binnen kunt waardoor je amper moet wachten. We raden in ieder geval altijd aan om aanwezig te zijn voor opening.

Er hangt een andere sfeer in het pretpark dan dat je bijvoorbeeld in Disney World kan vinden maar dit maakt het zeker niet minder. Beide parken zijn zeer complementair en afhankelijk van welk type attracties je zoekt kan Universal misschien zelfs meer in jouw interesse liggen.

November 22, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like