Animal Kingdom

Posted in Walt Disney World by

De fauna en flora van Animal Kingdom

De vierde en voorlopig meest recente toevoeging aan Walt Disney World is Animal Kingdom. Dit park, dat het levenslicht zag in 1998 specialiseert zich op de fauna en flora van zowel de bestaande wereld als de fantasiewereld.

Attracties en themagebieden

Oasis

Bij het binnenkomen betreed je dadelijk het eerste deel, genaamd Oasis. Zeker niet het spectaculairste punt van het park, maar wel eentje dat dadelijk de sfeer van Animal Kingdom schept. Hier kan je de habitat van enkele dieren vinden zoals de kraanvogel en de Tapir. Attracties vind je hier echter niet waardoor je relatief snel zult doorwandelen naar het volgende deel: Discovery Island.

Discovery Island

Hier staat de grote blikvanger van het park, genaamd de Tree of Life. Deze 44 meter hoge boom is gedecoreerd met meer dan 300 gravures van verschillende dieren en kan van zowat de helft van het park gezien worden. De rest van het deelgebied doet vooral dienst als centrale locatie waar veel restaurants en winkels zich bevinden. De enige attractie die hier te bespeuren valt ligt in de buik van de Tree of Life, namelijk een 4D-show van It’s tough to be a bug (Een luizenleven). De show kan echter een beetje angstaanjagend zijn voor de kleinsten onder ons.

Met Discovery Island als centrale punt in het park wordt er verder gewerkt met verschillende themagebieden die via dit centrale plein hun toegang hebben. De meeste mensen zullen meteen links afslaan, dus gaan wij de andere richting uit en beginnen bij Dinoland U.S.A.

Dinoland U.S.A. 

Dinoland U.S.A. werd gebouwd voor de kleinsten onder ons en heeft bij de ingang ervan dadelijk al een heel klimnetwerk waar ze zich desnoods uren zouden kunnen uitleven.

Wanneer je verder gaat kom je uit op een zogenaamde carnival, een soort kermis. Hier kan je onder andere Triceratop Spin vinden samen met een paar kleine spelletjes.

De absolute blikvanger van Dinoland U.S.A. is toch wel Dinosaur, een attractie waar je opzoek gaat naar een bepaalde dinosaurus met enkele wetenschappers. Ook deze attractie kan voor sommige kinderen schrikwekkend zijn. 

Azië

Bij het toetreden van het volgende gebied merk je dadelijk dat dit gebaseerd is op Azië. Met zijn Expedition Everest kan je zelf de toppen beklimmen. In deze snelle achtbaan, die zowel vooruit als achteruit gaat ga je dwars doorheen de bergen.

Zoals eerder gezegd spitst het park zich ook toe op fauna en flora, iets wat in het Aziatische gedeelte zichtbaar duidelijk wordt. Je kan hier onder andere een wandeling maken langs de Maharajah Jungle Trek. Een wandeling van ongeveer 15 à 20 minuten waarop je verschillende dieren zult zien, zoals de tijger en de komodovaraan.

Voor degene die wat afkoeling zoeken kan je hier ook Kali River Rapids vinden. De befaamde ronde bootjes waarin je oftewel kurkdroog oftewel helemaal doorweekt kan uitkomen.

In tegenstelling tot sommige anderen in Orlando heeft Kali River Rapids niet de gewoonte om je van top tot teen nat te maken maar al je elektronica steek je toch best even weg.

Tot slot kan je makkelijk afdrogen bij Feathered Friends in Flight. Een 25-minuten durende show waarbij verschillende soorten exotische vogels worden voorgesteld.

Afrika

In Afrika ligt de focus helemaal op de dieren die je in het echt ook daar zou kunnen vinden. In Gorilla Falls Exploration Trail kan je, net zoals in Azië, een hele wandeltocht langs verschillende diersoorten maken.

Zit je liever neer is Kilimanjaro Safari’s ook een optie. Deze populaire attractie is een rondrit op de nabijgelegen, volledig aangelegde savanne waar de dieren vrij rondlopen en soms er zelfs een paar -ongevaarlijke- exemplaren tot aan je auto kunnen komen. De dieren die je kan spotten gaan van bavianen en giraffen tot zelfs echte leeuwen of neushoorns.

Rafiki’s Planet Watch

Wanneer je niet genoeg kan krijgen van dieren is er ook nog Rafiki’s Planet Watch. Dit is een afgelegen gebied in het park alleen te bereiken via het stoomtreintje dat vanaf Harambe Station in Afrika rijdt.

Na vijf minuutjes kom je aan bij de kinderboerderij en het tentoonstellingscentrum. Dit is de plaats waar de dieren verzorgd worden en indien je wat geluk hebt kan je zelfs meekijken hoe een van de dieren behandeld wordt.

Een leuke toevoeging sinds kort in Rafiki’s Planet Watch is The Animation Experience hier krijg je gedurende een twintig minuutjes les van de echte tekenaars van Disney die je stap voor stap uitleggen hoe je sommige van hun meest bekende tekenfilmfiguren tekent. Zeker een aanrader voor zowel jong als oud.

Pandora – The World of Avatar

Als laatste themagebied hebben we misschien wel het meest geanticipeerde en meest spectaculaire van Animal Kingdom.

Pandora – The World of Avatar opende zijn deuren in 2017 en bracht een hele nieuwe dimensie aan het woord immersie. Dit gebied is (samen met Star Wars : Galaxy’s Edge in Hollywood Studios) het mooiste wat Disney World te bieden heeft qua thematisatie.

Ook de twee attracties hier zijn niet van de minste. Met Na’Vi River Journey heb je een rustig bootritje doorheen de Pandora, terwijl je met Flight of Passage een iets intensere rit hebt. Deze attractie plaatst je op de rug van een zogenaamde Ikran (een mythisch vliegend dier) en vliegt je zo over de oceanen en doorheen de grotten van Pandora.

Tip : Indien je hier eerder op de dag zou passeren, breng zeker nog eens een bezoekje ’s avonds als het donker is.

Hoeveel dagen heb je nodig voor Animal Kingdom?

Animal Kingdom is qua thematisatie veruit het meest aangeklede park van Walt Disney World en eentje dat je zeker niet kan missen bij je bezoek aan Orlando.

Je kunt het park gemakkelijk op 1 dag gezien hebben, mits je al van bij de opening aanwezig bent. Zowel Flight of Passage als Navi River Journey (beiden in Pandora) zijn zeer populaire attracties waarbij de wachttijden zeer lang kunnen worden.

Moest je niet van plan zijn om van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in Animal Kingdom te blijven spreid je je bezoek beter over meerdere dagen.

Transport naar Animal Kingdom

In tegenstelling tot de andere parken is Animal Kingdom niet bereikbaar via de Monorail of de Skyliner.

De enige manier om Animal Kingdom te bereiken is met eigen vervoer of via de bussen die Disney voorziet. Gelukkig rijden deze bussen zeer frequent van de hotels richting de parken alsook tussen de verschillende parken.

June 9, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like