Beste attracties in Hollywood Studios

Posted in Walt Disney World by

Hollywood Studios is het ideale park voor de hele familie. Zowel de allerkleinsten als echte liefhebbers van thrillrides kunnen zich naar hartenlust uitleven in dit park.

Er is zoveel te doen én te zien in Hollywood Studios in Walt Disney World. Wij zetten daarom de beste attracties voor jullie op een rijtje!

Toy Story Land : Toy Story Midway Mania!

Toy Story Midway Mania is misschien wel de meest interactieve attractie die Hollywood Studios rijk is. In deze attractie is het de bedoeling om in de verschillende rondes meer punten te scoren dan je rechtstreekse concurrent en bij uitbreiding alle spelers! Alvorens je aan de attractie zelf belandt word je meegenomen in de wereld van Toy Story. Van zodra je binnen in het gebouw stapt voelt het alsof je zelf nog enkele centimeters groot bent.

Na het verkrijgen van je 3D-brilletje neem je per twee plaats in het voertuig. Voor je zul je een soort kanon zien staan waarmee je kunt richten. Per keer dat je aan het bijbehorend touwtje trekt zal je eenmaal een projectiel afvuren. Van zodra de rit begint zal je naar het eerste scherm rijden, de zogenaamde Pie Throw Practice Booth waar je taarten moet afvuren op verschillende doelwitten die op de schermen komen. Per doelwit dat je raakt krijg je punten. Zoveel te moeilijker het doelwit, zoveel te meer punten dat je krijgt.

Andere passages uit de attractie zijn onder andere Rex & Trixie’s Dino Darts, Buzz Lightyears Flying Tossers en dan de grote afsluiter met Woody’s Rootin’ Tootin’ Shootin’ Gallery. Elke ronde is uniek aangezien dat je projectielen ook elke ronde veranderen.

Op het einde van de rit wordt je puntentotaal opgeteld en krijg je ook dat van je rechtstreekse concurrent te zien. Degene met de meeste punten kan logischerwijze dus de hele dag opscheppen met zijn of haar prestatie.

Deze attractie is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen zullen het interactieve aspect fantastisch vinden maar ook volwassenen vinden het competitieve een aanrader!

Star Wars Galaxy’s Edge : Millennium Falcon : Smugglers Run & Rise of the Resistance

Star Wars Galaxy’s Edge is de laatste nieuwe toevoeging aan Hollywood Studios en dit reflecteert zich ook in de twee attracties die zich hier bevinden zijnde Millennium Falcon : Smugglers Run en Rise of the Resistance. Twee splinternieuwe attracties die gebruik maken van de modernste technologieën op het gebied van pretparken.

Bij het binnentreden van het gebied word je helemaal ondergedompeld in de sfeer van de fictieve planeet Batuu uit de Star Wars-serie. Naast vele winkeltjes en restaurantjes zijn de blikvangers hier de attracties. 

Millennium Falcon : Smugglers Run

Millennium Falcon : Smugglers Run gaat over het bekende ruimteschip de Millennium Falcon die in reparatie moet. Hondo, de man die het toestel moet repareren besluit het toestel echter te gebruiken voor een missie doorheen de ruimte, maar hier heeft hij wel de hulp van zes personen voor nodig.

Elke persoon krijgt een rol toegewezen. De twee eersten zullen de rol van piloot onder handen nemen. Misschien wel de belangrijkste tijdens de rit aangezien zij in bepaalde mate de koers van het toestel kunnen bepalen. Nummer drie en vier worden de schutters terwijl de twee laatste personen instaan voor het onderhoud. Zij dienen op de juiste momenten op de juiste knoppen te duwen tijdens de attractie. Afhankelijk van hoe succesvol de missie verloopt zal je na afloop een puntenaantal krijgen. Groepen die boven een bepaald aantal zitten krijgen zelfs een speciaal einde van de attractie te zien!

Rise of the Resistance

Ondanks het grote succes van Smugglers Run is Rise of the Resistance misschien we de meest hoogtechnologische attractie die je momenteel in heel de wereld kan vinden. Het succes is zo overweldigend dat er zelfs geen normale aanschuifrij is. Je dient op voorhand je plaatsje via de My Disney Experience app te reserveren. Dit kan elke dag om 7:00 ’s ochtends en om 13:00 in de namiddag, lokale tijd. Let op dat de plaatsen beperkt zijn en in beide gevallen meestal binnen de minuut alle reservaties al de deur uit zijn.

Indien je een van de gelukkigen bent die een plaatsje wist te bemachtigen ben je in voor de rit van je leven. De wachtrij alleen al is een pareltje en alvorens je in de attractie zelf stapt heb je minstens al drie verschillende scènes achter de kiezen met onder andere een prachtig beeld waar je een oog in oog komt te staan met een hele horde Stormtroopers. Je wordt gevangen genomen door Kylo Ren en de First Order en probeert met behulp van de Resistance uit hun klauwen te ontsnappen.

De attractie zelf vindt plaats in een voertuig dat door middel van magneten doorheen de verschillende hallen en gangen beweegt ter ontsnapping. Er zitten liften in, een plotse val en enkele scènes die voor de kleinsten onder ons misschien een beetje te angstaanjagend zouden kunnen zijn.

We verklappen graag niet té veel over deze attractie aangezien de ervaring zo spectaculair is dat teveel uit de doeken doen een zonde zou zijn voor mensen die het zelf willen ervaren.

The Twilight Zone Tower of Terror

The Twilight Zone Tower of Terror is misschien wel de bekendste attractie die het park te bieden heeft en ook een van de visuele blikvangers. Deze zogenaamde ‘drop-tower’, die de deuren opende in 1994, is een klassieker die je ook in sommige andere Disney-parken terug kan vinden. 

Het verhaal draait rond het Hollywood Tower Hotel waar de gasten elk een kamer toegewezen zullen worden. De hotelbediende geeft echter aan dat de liften buiten dienst zijn en er dus gebruikt dient gemaakt te worden van de dienstlift. 

Doorheen de wachtrij passeer je onder andere de bibliotheek van het hotel waar Rod Serling, bekend van het TV-programma The Twilight Zone, je vertelt over de geschiedenis van het hotel wanneer er plots een harde donderslag volgt en de elektriciteit uitvalt. Wanneer deze terug is wordt je naar de liften begeleid.

Deze liften, die ongeveer plaats bieden aan een twintigtal personen worden na een grondige veiligheidscontrole omhooggetrokken naar de eerste scene die zich afspeelt in een van de vele hallen van het hotel. Via deze weg kom je uiteindelijk terecht in de vijfde dimensie waar na een korte tocht in het voertuig je in de effectieve drop-tower terecht komt. Op het hoogste punt hangt je niet minder dan dertien verdiepingen hoog waarna de rem lost en je tegen een snelheid van meer dan 60 kilometer per uur naar beneden valt. 

Het leuke aan deze versie is dat de sequentie van vallen en stijgen volledig willekeurig is en door een computer bepaald wordt. In andere versies, zoals bijvoorbeeld in Parijs, zal je elke keer dezelfde sequentie hebben.

Ook in deze attractie zouden kinderen misschien wat schrikachtig kunnen reageren door de algemene setting waarin de attractie zich plaatsvindt. Ook de vallende lift zelf kan voor de jongsten onder ons misschien ongeschikt zijn. 

November 20, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like