Beste attracties in Magic Kingdom

Posted in Walt Disney World by

Magic Kingdom: Classic Disney

Magic Kingdom is de thuisbasis van sommige van de meest iconische attracties die Walt Disney World te bieden heeft. Het park heeft een brede waaier aan attracties waarvan er sommigen specifiek bedoeld zijn voor de kleinsten onder ons, maar anderen kunnen voor kinderen misschien nét iets te eng zijn. 

Meer weten? Check dan ook zeker ons uitgebreide artikel over het Magic Kingdom voor meer informatie!

^ Seven Dwarves Mine Train

Beste attracties voor kinderen in Magic Kingdom

Nergens ga je in Walt Disney World een groter concentratie aan kinderattracties vinden dan in Magic Kingdom. Met Fantasyland heb je zelfs een héél themagebied waar elke attractie op jongere kinderen toegespitst is.

Ook volwassenen zullen hier zeker hun ogen uitkijken omwille van de prachtige inkadering van het gebied.

Seven Dwarves Mine Train

De drukst bezochte attractie van Magic Kingdom is zonder twijfel Seven Dwarves Mine Train. Deze achtbaan, gelegen in Fantasyland, opende in 2014 en is nog altijd een publiekslieveling.

Zoals de naam misschien al een beetje verraadt is dit helemaal gethematiseerd naar Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Je rijdt langs verschillende bekende scenes en plaatsen die je zeker uit de films zal herkennen!

Wat deze attractie zo leuk maakt voor het hele gezin is dat het voor elke doelgroep iets te bieden heeft.

Met zijn topsnelheid van ongeveer 50 kilometer per uur en geen enkele hoge val is dit geschikt voor alle kinderen. De enige restrictie is dat ze minimum 97 centimeter groot moeten zijn.

Voor volwassenen is het vooral een grote portie aan nostalgie om een van de films waarmee ze opgegroeid zijn helemaal tot leven te zien komen.

Peter Pan

Een andere bekende animatiefilm die een eigen attractie gekregen heeft is Peter Pan. In deze ‘darkride’ stap je in een vliegende boot die je toelaten om over verschillende scenes uit de film te vliegen. 

Je komt oog in oog met sommige van bekendste figuren uit de film zoals Peter Pan, Tinkerbell en zelfs Kapitein Haak!

Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin

De meest interactieve attractie in Magic Kingdom is de in Tomorrowland gelegen Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin!

Hier ga je per twee met elkaar de strijd aan voor het meeste punten te verzamelen. Met behulp van een laser moet je zoveel mogelijk doelen doorheen de attractie weten te raken. Het ene doel is al meer waard dan het andere. Zoveel te verder van je af het doel is, zoveel te meer het oplevert.

De interactiviteit van de attractie is enorm populair bij kinderen. Het competitieve effect is ook een voltreffer bij volwassenen. Je kan als koppels of als vrienden er onderling een wedstrijdje van maken om het meeste punten te verzamelen.

^ Haunted Mansion

Beste attracties voor volwassenen in Magic Kingdom

Natuurlijk is niet elke attractie in een pretpark volledig geschikt voor kinderen. Ook in Magic Kingdom zijn er enkelen die voor de jongere generatie misschien niet al te geschikt zijn.

Er zijn natuurlijk altijd kinderen die iets avontuurlijker zijn, maar hieronder volgt een klein lijstje van attracties die voor kinderen misschien nét iets te wild of angstaanjagend zijn.

Space Mountain

Space Mountain is, net zoals zijn variant in Parijs, een indoorachtbaan. Het verschil is echter wel dat deze geen inversies heeft en ook iets minder snel gaat.

Voor kinderen kan deze rit vrij intens zijn gezien er binnenin het gebouw amper licht is en de lay-out van de baan een opeenvolging is van korte bochten en plotse dalingen.

In essentie is de achtbaan geen spektakel maar ondanks dat de topsnelheid amper 45 kilometer per uur is, voelt de achtbaan sneller aan.

Door het complete gebrek aan licht kunnen de plotse beweging van het karretje lichtjes angstaanjagend zijn. Deze attractie is ook pas toegankelijk voor kinderen boven de 112 centimeter.

Haunted Mansion

The Haunted Mansion is het spookhuis van Magic Kingdom en qua thematisatie misschien wel dé attractie die mensen met kinderen al snel durven overslaan.

Het hele gebouw heeft namelijk een mysterieus en spookachtig gevoel en van zodra je binnentreedt wordt je ook helemaal ondergedompeld in een donkere en sinistere omgeving. 

De rit zelf brengt je door middel van karretjes doorheen het gebouw. Er wordt niet gewerkt met de zogenaamde ‘jumpscares’ waarbij je heel plots schrikt maar je krijgt er onder andere wel geesten, zombies en skeletten te zien.

De hele attractie heeft een lugubere setting die voor de kleinsten onder ons misschien net iets te veel kan zijn.

Splash Mountain

Splash Mountain is een van dé topattracties in Frontierland. De laatste berg kan echter voor kinderen een beetje schrikwekkend zijn. Wanneer je de attractie van buitenaf bekijkt lijkt ze berg zeer hoog en gaan de boomstammetjes aan een aanzienlijk tempo naar beneden.

De attractie zelf is gebaseerd op het verhaal van ‘Sound of the South’. Een film die in Europa nooit echt bekend is geworden. Ook op dit gebied is het een attractie dat voor ons niet het meest tot de verbeelding spreekt. 

Het is echter wel een goede afkoeling op warme dagen!

May 5, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like