Disney Springs

Posted in Walt Disney World by

Wat is Disney Springs?

Disney Springs is het entertainment district van Walt Disney World. Wanneer je bekend met Disneyland Paris kan je dit het beste vergelijken met de ‘Disney Village’ maar dan véél groter en véél uitgebreider.

Geopend in 1977 als Lake Buena Vista Shopping Village staat Disney Springs bij velen ook nog bekend als Downtown Disney, de naam die van het 1997 tot 2015 droeg. Dit gratis toegankelijke deel van Disney World bestaat uit vier verschillende themagebieden: 

  • Marketplace
  • The Landing
  • Town Center
  • West Side

Elk van deze gebieden heeft zijn of haar specialiteit al kan je van overal wel wat vinden en durven de gebieden al eens in elkaar overlopen. 

Wat is er allemaal te doen binnen Disney Springs?

Shopping

Een van de drie grote pijlers van Disney Springs is shopping. Je kan hier natuurlijk terecht in World of Disney. De grootste verzameling aan Disney-merchandise die je in heel Disney World kan vinden. Van de het grootste kasteel tot de kleinste speld kan je hier vinden. Als ze het in deze gigantische winkel niet hebben is de kans klein dat je het ergens anders gaat vinden. 

Een aanrader voor personen die iets specialer zoeken is ‘The Art of Disney’. Hier kan je originele schilderijen en sculpturen vinden van de meest bekende Disneyfilms. Sommigen ervan zijn unieke stukken of bestaan maar in zéér beperkte oplage. Zo ben je echter wel zeker een uniek stuk te hebben!

Natuurlijk is het niet enkel Disney-shopping in Disney Springs. Ook genoeg andere winkels hebben hun vestiging hier. Vooral gelegen in, hoe kan het ook anders, Marketplace.

Bezoekers die ter plaatse een nieuwe garderobe nodig hebben kunnen bijvoorbeeld terecht bij Uniqlo en Zara, maar ook bij merken zoals Superdry en Lacoste. Veel van de grotere ketens en merken hebben hier hun vestiging. 

Andere winkels omvatten onder andere Péle Soccer, voor zij die voetbaltruitjes van de lokale teams willen, de Coca-Cola Store met alle mogelijke Coca-cola gadgets die je je maar kan bedenken en de Lego Store. Natuurlijk zijn er nog veel andere winkels die je kan gaan verkennen. Een volledige lijst kan je altijd vinden via de officiële Disney Springs-website op https://www.disneysprings.com/shopping/

Dining

Natuurlijk heb je na een lange dag in het park of na het shoppen behoorlijk wat honger. Mogelijks heb je ’s middags al een hamburger of een snel gerecht gegeten en wil je nu rustig neerzitten voor je avondmaal. 

Disney Springs heeft voor ieder wat wils. Noem een soort keuken op en de kans is groot dat je in Disney Springs een tafeltje beschikbaar hebt.

Fan van Aziatisch? Morimoto Asia heeft zowel een volledig restaurant als een take-away beschikbaar. Eerder zin in Mexicaans? Frontera Cocina is misschien iets voor jou. Ben je meer gericht op een typisch Amerikaanse steak? Dan zal je eerder een bezoekje brengen aan STK Steakhouse.

In Disney Springs kan je ook wat voor elk budget vinden. Is je budget iets krapper kan je bijvoorbeeld langs Blaze Pizza (aanrader!). Als je iets speciaal te vieren hebt en het vandaag wat meer mag zijn zijn er altijd de stijlvol ingerichte Boathouse en The Edison.

Het leuke aan eten in Disney Springs is dat quasi elk restaurant reservaties aanneemt via de My Disney Experience app. Dit kan lang op voorhand, maar meestal kan je op de ochtend zelf nog wel enkele reservaties vinden. Gewoonweg de app starten, Check Dining Availibility en kiezen maar!

Entertainment

De derde, maar zeker niet de minste pijler van Disney Springs is het entertainment. Je hebt er een lange dag in het park opzitten, net lekker gegeten en je wilt nog wat doen alvorens terug naar het hotel te gaan.

Waarom geen filmpje meepikken bij AMC? Deze bioscoop, recht in het hart van Disney Springs, heeft meerdere zalen waar de nieuwste films beschikbaar zijn.

Eerder opzoek naar iets actiever of competitiever? Met Splitsville Luxury Lanes heeft Disney Springs enkele van de mooiste bowlingbanen in heel Orlando. Een reservatie is niet nodig, maar kan altijd handig zijn. Zeker op weekenddagen wanneer ook de lokale bevolking naar Disney Springs afzakt.

Wil je graag iets minder traditioneel? Ook daar heeft Disney Springs een antwoord op! Met Aerophile stap je in een heliumballon die tot wel bijna 150 meter hoog brengt en waarbij je een prachtig uitzicht hebt over heel Disney World en zelfs verder. Ook de Amphicars van The Boathouse zijn een interessante manier om Disney Springs te verkennen.

Vervoer naar Disney Springs

Het grote voordeel aan Disney Springs is dat de parking gratis is. De grote parkeertorens vergen geen betaling, zoals aan de parken van Disney wel het geval is. Je kan dus, ook al blijf je niet in een Disney hotel, altijd gratis naar Disney Springs gaan.

Natuurlijk is een wagen niet de enige mogelijkheid om tot daar te raken. Disney legt zelf bussen in van de parken en de hotels richting Disney Springs. Let erop dat er geen bussen terug zijn van Disney Springs naar de parken. Indien je deze route wilt ondernemen ga je telkens een tussenstop moeten maken in een van de hotels. Dit om mensen te ontmoedigen hun wagen aan gratis aan Disney Springs te parkeren en dan van daar de bus naar een van de vierde themaparken te nemen.

Alternatief kan je ook altijd via Uber of Lyft naar Disney Springs gaan. Gezien de centrale ligging in Disney World gaat het tarief hiervoor meevallen en indien je met meerdere personen reist kan je de kost nog delen.

Wanneer plan je je bezoek naar Disney Springs best in?

Disney Springs is ideaal voor tijdens een rustdag of wanneer je het kalmer aan wilt doen. Wil je Disney Springs volledig verkennen heb je toch ook wel enkele uren nodig gezien het grote aanbod aan winkels en entertainment dat je hier kan vinden.

Indien je echter gewoon na het park wat tot rust wilt komen en wat gaan eten is Disney Springs de ideale locatie. Het komt pas écht tot leven na dat de parken sluiten en iedereen naar daar trekt om van zijn of haar avond te genieten.

Vergeet ook zeker niet op het einde van je vakantie nog eens langs te gaan in Disney Springs voor alle souvenirs die je niet tijdens je parkbezoeken kunnen meenemen hebt. In World of Disney zal je normaal gezien alles kunnen vinden wat je ook in de parken tentoongesteld ziet staan (park-exclusieve gadgets uitgezonderd). Zo ben je zeker dat je nog éénmaal alles op dezelfde locatie hebt.

Indien je meerdere dagen in Disney World doorbrengt kan je niet anders dat minstens één avond door te brengen in Disney Springs. Het is een perfecte aanvulling op een intense dag in de parken en perfect om aan tafel af te koelen en terug te kijken op een lange dag.

June 28, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like