EPCOT

Posted in Walt Disney World by

Wat is EPCOT?

EPCOT zag het levenslicht in 1982 en is gebouwd naar het beeld dat Walt Disney had als ideale samenleving van de toekomst. EPCOT staat dan ook voluit voor Experimental Prototype Community Of Tomorrow.

Origineel was het niet als pretpark gepland maar als een heel dorp waarin mensen zouden wonen. Dit plan is echter nooit uitgevoerd waardoor EPCOT naast Magic Kingdom het tweede pretpark van Disney World werd. Het hele pretpark heeft soms nogal weg van een permanente wereldtentoonstelling waar verschillende landen en technologieën voorgesteld worden.

Het park bestaat uit twee delen : Future World en World Showcase.

EPCOT’s Future World

De hoofdingang van het park ligt in Future World. Het is ook hier, aan deze ingang, dat je de befaamde golfbal van Epcot kan terugvinden. In tegenstelling tot wat velen denken is deze bal niet puur voor decoratie, maar bevindt er zich met Spaceship Earth zelfs nog een attractie in!

Future World is een representatie van de futuristische technologieën die de mens ontwikkeld heeft gaande van verschillende innovatieve manieren om planten te laten groeien tot ruimtereizen. Dit wordt allemaal tentoongesteld met behulp van paviljoenen die oftewel shows of attracties huisvesten die verder in detail gaan

In Future World West kan je drie paviljoenen vinden:

 • Imagination!-paviljoen
 • The Land-paviljoen
 • The Seas With Nemo & Friends-paviljoen

The Land

De grootste klepper hier is zeker en vast het The Land-paviljoen.

Hier vind je onder andere Living with the Land. Een attractie die je met en bootritje van ongeveer een kwartier doorheen de geschiedenis van de Verenigde Staten brengt op het gebied van landbouw en teelt. Er wordt afgesloten met de nieuwste technieken waar Disney aan werkt om van EPCOT een zelfvoorzienend pretpark te maken op het gebied van groenten en fruit.

De topper in dit paviljoen is echter Soarin’. Een attractie waar je in je stoeltje omhooggetrokken wordt tot een kleine hoogte en voor een immens scherm lijkt alsof je langs de grootste toeristische sites ter wereld vliegt. Door de toevoegde beweging en geuren voegt het een hele dimensie toe.

The Seas with Nemo & Friends

In het Imagination en The Seas with Nemo & Friends-paviljoen kan je attracties vinden die meer gericht zijn op kinderen zoals Journey into Imagination with Figment en het gelijknamige The Seas With Nemo & Friends.

Aan de overkant, in Future World East, zijn de attracties iets ruiger. Momenteel zijn er nog twee paviljoenen in dienst.

 • Test Track-paviljoen
 • Mission: SPACE-paviljoen

Test Track

Test Track is de snelste attractie die Disney World te bieden heeft.

In samenwerking met Chevrolet maak je in de wachtrij je eigen auto met behulp van touchscreens. Deze auto kan je vervolgens inladen tijdens de attractie om zo je scores te bekijken.

Als finale van deze attractie wordt de snelheid getest, waarbij het voertuig een snelheid tot wel 120 kilometer per uur haalt.

Mission: SPACE

Mission: SPACE is langs zijn kant misschien wel de meest intense attractie die heel Disney World te bieden heeft. Je hebt met Groen en Oranje twee verschillende versies.

Groen is een iets toegankelijkere attractie waarbij je in een simulator gezet wordt die een rondje rond de aarde simuleert.

De Oranje versie is echter veel intenser. Hier wordt je naar Mars gelanceerd en heb je echt het gevoel dat je verticaal opstijgt, zoals echte astronauten. Dit komt omdat het achterliggende systeem van de attractie gebaseerd is op hoe NASA hun astronauten klaarstoomt voor ruimtereizen.

Opgelet : De oranje versie van de attractie kan echter niet voor iedereen geschikt zijn. Personen met onderliggende problemen of aandoeningen slagen deze attractie beter over.

Momenteel wordt er aan een derde paviljoen gewerkt, waar binnenkort een Guardians of the Galaxy-attractie geopend zal worden.

EPCOT’s World Showcase

Het tweede deel van het park is hetgene waar EPCOT misschien wel het bekendst voor is : World Showcase.

Gelegen rond het centrale meer van Epcot zijn er verschillende landen die allemaal hun paviljoen hebben. Het leuke hieraan is dat de werknemers in deze paviljoenen ook allemaal personen zijn uit dat betreffende land. Zo zal je bijvoorbeeld in het Duitse paviljoen enkel Duitse werknemers vinden.

Niet elk paviljoen heeft een attractie beschikbaar, maar allemaal hebben ze wel een restaurant om hun lokale specialiteiten tentoon te stellen.

World Showcase is op sommige punten ook meer gericht op en iets volwassener publiek, dat graag eens iets eet of drinkt, dan op kinderen.

De paviljoenen binnen World Showcase

Wanneer we met de wijzerzin meegaan zijn de paviljoenen de volgende : Mexico, Noorwegen, China, Duitsland, Italië, De Verenigde Staten, Japan, Marokko, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada alvorens je terug aan het begin bent.

De meest noemenswaardige hiervan zijn de volgende: 

 • Noorwegen : Hier kan je de Frozen ever After-attractie vinden. Een rustig bootritje dat je doorheen het verhaal van Frozen brengt. Een zeer populaire attractie in EPCOT voor gezinnen met kinderen
 • Japan : Een goede representatie van Japanse gebouwen en cultuur met hun Mitsukoshi-winkel, waar je een heel assortiment aan Japanse specialiteiten kan kopen. 
 • Frankrijk : Het meest gedetailleerde paviljoen waar je naast drie verschillende restaurants ook de splinternieuwe Ratatouille-attractie vindt die pas op 1 oktober geopend zal worden.

Hoeveel dagen heb je nodig voor EPCOT?

EPCOT is zeker en vast de moeite waard maar is zoals je misschien merkt iets beter geschikt voor een ouder publiek, gezien het gebrek aan attracties toegespitst op kinderen van 0 tot 10 jaar.

De architectuur van het park en het internationale gevoel hiervan maakt het park echter wel de moeite om te bezoeken.

Ondanks de grote oppervlakte van het park is het echter wel makkelijk op één dag te bezoeken. De wachtrijen in EPCOT vallen het beste mee in heel Disney World, waardoor je hier niet veel tijd verliest.

EPCOT ligt op wandelafstand van Hollywood Studios maar is ook bereikbaar met de Skyliner. Daarnaast heeft het park ook een goede verbinding met Magic Kingdom dankzij de monorail van en naar het Ticket & Transportation Centre.

EPCOT is dan ook het perfecte park om naartoe te ‘parkhoppen’ als je klaar bent in een van de andere parken maar nog graag even wilt gaan genieten van een lekkere cocktail in World Showcase.

April 29, 2021
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Reply FloridaPretparken - Ontbijten in Walt Disney World - FloridaPretparken

  […] EPCOT […]

  September 5, 2022 at 9:35 am
 • Leave a Reply

  You may also like