Hollywood Studios

Posted in Walt Disney World by

Hollywood Studios: lights, camera, action!

Disney’s Hollywood Studios is het derde park dat opende in Disney World in Orlando. In 1989 zag het het levenslicht als het toenmalige Disney MGM-Studios alvorens in 2008 zijn huidige naam te krijgen.

Origineel was het de bedoeling dat het gebied dienst deed als zowel pretpark als een filmstudio maar door de jaren heen is de filmstudio weggehaald waardoor alleen het pretpark overblijft.

Attracties en themagebieden

Chinese Theater

Hollywood Studios is gebaseerd op alles wat met film, televisie, muziek en de gehele entertainment-sector te maken heeft.

Bij het betreden van het park word je via een centrale toegangsweg, vergeleken met Main Street in Magic Kingdom, tot het centrale pronkstuk van het park geleid. Dit is een exacte kopie van het Chinese Theater, waarvan je het origineel kan vinden op Hollywood Boulevard in Los Angeles.

Het is momenteel ook de plaats waar Mickey and Minnie’s Runaway Railway zich huisvest. De meest recente toevoeging aan het park en tevens ook de énige attractie in heel Disney World die Mickey en Minnie als hoofdpersonage gebruiken.

Tower of Terror & Rock ‘n’ Rollercoaster

Hollywood Studios is in recente jaren geëvolueerd van een park dat niet veel te bieden had naar misschien wel dé klepper van Disney World. Een attractie die er echter al jaren staat is The Twilight Zone Tower of Terror.

Deze zogenaamde ‘Drop Tower’ laat je maar liefst dertien verdiepingen naar beneden vallen en haalt hierbij snelheden tot maar liefst 65 kilometer per uur.

Net hiernaast kan je ook de klassieke Rock ‘n’ Rollercoaster vinden, die bezoekers aan het Parijse park zeker niet onbekend is. De enige attractie in héél Disney World met loopings.

Toy Story Land

Natuurlijk zijn er ook genoeg van de originele Disney-tekenfilms die vertegenwoordigd zijn in Hollywood Studios. Zo heeft Toy Story zijn eigen gebied gekregen waar je verschillende types attracties kan terugvinden.

De Alien Swirling Saucers zijn een variant op de door iedereen gekende theekopjes.

Waar het hier echter vooral om draait is Toy Story Mania. Een attractie waar je met middel van 3D-brilletjes en een toestel dat verschillende objecten kan schieten zoveel mogelijk punten moet verzamelen. Een attractie die iedereen in de familie zal aanspreken!

Net aan de overkant van de weg kan je de splinternieuwe achtbaan Slinky Dog Dash vinden. Deze is meer gericht op kinderen maar heeft toch een aannemelijke snelheid en een interessante lay-out waardoor ook volwassenen dit zeker niet kunnen missen.

Star Wars

Gezien de link met films is het natuurlijk logisch dat Disney een van hun meest bekende series in de spotlight zet.

Zo kan je in Hollywood Studios in een heuse Star Wars-simulator zitten in Star Wars – The Adventure Continues, een meet en greet houden met onder andere BB-8 en Chewbacca in Star Wars Launch Bay.

Daar houdt het echter niet op, want met de introductie van Star Wars’s : Galaxy’s Edge in 2019 bracht Disney dit park en bij uitbreiding de hele pretparkwereld tot een heel nieuw niveau qua decoratie.

De twee attracties die dit deel rijk zijn, zijn er enkele van de beste ter wereld. Smuggler’s Run is een simulator waarin je zelf invloed hebt over het vliegen van het ruimtetuig terwijl Star Wars : Rise of the Resistance misschien wel de meest technologisch geavanceerde attractie ter wereld is. Zeker en vast onze favoriet!

Shows & voorstellingen

Natuurlijk kan het niet anders dan dat in een park waar shows en entertainment het hoofdbestanddeel er zelf niet enkele voorstellingen gegeven worden. De grootste is de Indiana Jones Epic Stunt Spectacular!. Deze show, die wordt gegeven voor een tribune van meer dan 2000 toeschouwers, geeft je een inkijk in de show van stunts en hoe deze uitgevoerd worden. Het Indiana Jones-thema zorgt er bovendien voor dat de spektakelwaarde zeker aanwezig is.

De mooiste voorstelling die het park te bieden heeft is echter wel de avondvoorstelling Fantasmic! die gehouden wordt zodra het donker is (wat in Florida soms vroeger is dan je zou denken).

Deze +-25 minuten durende show omvat de bekendste Disney-figuren, boten, waterprojecties en natuurlijk ook vuurwerk. Een geweldige afsluiter van een succesvolle dag waarna de meeste mensen ook de uitgang opzoeken. Voor de liefhebbers is Hollywood Studios echter nog een tijdje na de voorstelling geopend waarin het aanzienlijk rustiger is en je misschien nog een topattractie kan bezoeken.

Hoeveel dagen heb je nodig voor Hollywood Studios?

Hollywood Studios was tot voor kort een park waar je op een rustigere dag maar een halve dag voor nodig had.

Met de recente toevoegingen van Toy Story Land, Star Wars : Galaxy’s Edge en Mickey & Minnie’s Runaway Railway is een minimum van één dag vereist.

Indien je in een drukkere periode gaat is het zelfs aan te raden om er een halve dag extra aan te plakken. Zeker indien je van de eerste maal nog geen toegang tot Rise of the Resistance weten te bemachtigen hebt. 

Het park is vrij beperkt in oppervlakte dus de wandelafstanden vallen wel mee, maar de grote concentratie aan topattracties zorgen ervoor dat Hollywood Studios tegenwoordig een van de best bezochte parken van Walt Disney World is.

Transport naar Hollywood Studios

Hollywood Studios kan je op verschillende manieren bereiken. Natuurlijk kan je gewoon met de huurwagen tot aan de parking rijden die zich recht voor de ingang van het park bevindt. Daarnaast zijn er ook verschillende andere opties die Disney zelf voorziet. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de gekende Disney-bussen hier stoppen maar er zijn nog enkele extra’s. 

De nieuwe Disney Skyliner heeft een halte recht voor de ingang van het park. Hiermee kan je, via een overstap in Caribbean Beach Resort, onder andere EPCOT en enkele hotels bereiken. 

Indien je in de Boardwalk Inn of het Swan- en Dolphinhotel verblijft of simpelweg naar EPCOT wilt gaan kan je ook gebruik maken van de Friendship Boat die tussen de twee parken pendelt.

June 4, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like