Magic Kingdom

Posted in Walt Disney World by

Magic Kingdom: Disney zoals we het kennen

Magic Kingdom is het oudste en bekendste park dat Disney World in Orlando te bieden heeft en is vergelijkbaar met het park dat je onder andere ook in Parijs kan vinden. Het is opgebouwd uit verschillende themagebieden rond een centraal plein. 

Transport naar Magic Kingdom

Het park betreed je via het nabij gelegen Ticket & Transportation Centre, waar onder andere de parking van het park gelegen is. Om de magie te bewaren kan je niet rechtstreeks met de wagen tot aan de ingang rijden maar heeft Disney ervoor gekozen om alternatieve methodes te voorzien.

De bekendste hiervan is de monorail, die met één tussenstop in het Contemporary Resort, tot aan de ingang rijdt. De meest feeërieke optie, en degene die wij persoonlijk aanraden, is echter de ferry die je over het Seven Seas Lagoon vaart. Deze tocht, die een kleine tien minuten duurt, geeft je de illusie dat Magic Kingdom op een eiland ligt.

^ Main Street U.S.A. met uitzicht op Cinderella’s Castle

De themagebieden binnen het Magic Kingdom

Main Street U.S.A.

Eenmaal door de poortjes kom je op het centrale plein van Main Street U.S.A. terecht. Hier kan je terecht voor heel wat algemene zaken zoals een informatiepunt en een geldautomaat. Het drukste punt van dit plein is echter Town Square Theater, waar je een heuse ‘meet and greet’ met Mickey en Minnie kan vinden. 

De Main Street zelf, die langs beide zijden vergezeld wordt van de nodige souvenirwinkels, leidt je naar Cinderella Castle of het kasteel van Assepoester, zoals wij zeggen.  Hier kan je de ingangen vinden van alle vijf de themagebieden die het park rijk is.

^ Pirates of the Caribbean in Adventureland

Adventureland

In wijzerzin beginnen we bij Adventureland. Meestal niet hetgeen waar de meeste mensen ’s morgens voor kiezen, maar misschien wel een van de best gethematiseerde delen van het park. De voornaamste attracties in dit deel van het park zijn Jungle Cruise en Pirates of the Caribbean, naar de gelijknamige filmserie. Een leuk weetje is dat de film gebaseerd is op de attractie en niet omgekeerd!

Beide deze attracties zijn rustige bootritjes geschikt voor de hele familie. Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan het Swiss Family Treehouse. Een heel complex van trappen en bruggen die je belonen met mooie uitzichten over de rest van Adventureland en bij uitbreiding het hele park.

Dit relatief kleine deel van het park zal je geen uren zoet houden, maar leidt je wel perfect in naar het nabijgelegen Frontierland.

Frontierland

Geschapen naar het beeld van het Wilde Westen is Frontierland iets meer beladen met wildere attracties.

Wanneer je via Adventureland doorwandelt kom je als eerste uit bij Splash Mountain. Een van de pronkstukken van het park en tevens de enige waterattractie van Magic Kingdom.

Via verschillende kleinere bergjes kom je uiteindelijk op het hoogtepunt uit waar je boomstammetje 15 meter naar beneden glijdt tegen een snelheid van om en bij de 65 kilometer per uur. Sommigen zullen er kurkdroog uitkomen, anderen volledig doorweekt.

De andere topper in dit gebied is Big Thunder Mountain Railroad. Een van de meest bekende zichten van Magic Kingdom. Deze Far West-achtbaan haalt snelheden tot wel bijna 60 kilometer per uur, maar is nog zeer toegankelijk voor de iets jongere bezoekers onder ons omdat er geen hoge bergen in verwerkt zitten. 

^ De Haunted Mansion attractie in Liberty Square

Liberty Square

Liberty Square is het kleinste deeltje van het park en bevat maar één grote attractie, namelijk Haunted Mansion. Deze zogenaamde ‘darkride’ doet dienst als het spookhuis van het park. Zeker een aanrader om dit ’s avonds te doen! De rest van Liberty Square is gebouwd naar het voorbeeld van Amerika zoals het vroeger was.

^ Seven Dwarves Mine Train in Fantasyland

Fantasyland

Voor de kinderen zal Fantasyland het meest tot de verbeelding spreken. Je vindt hier attracties van de meest bekende Disneyfilms zoals Peter Pan, Dumbo, Ariel de kleine zeemeermin en Winnie de Poeh. Het grootste gebied van het park heeft enkele van de drukstbezochte attracties waaronder de meest recente toevoeging : Seven Dwarves Mine Train.

Helemaal vanachter kan je ook nog langs Storybook Circus. Qua attracties het meest kindvriendelijke deel van het park met onder andere The Barnstormer. Een achtbaan puur gebaseerd op het jongere publiek.

Bij het verlaten van Fantasyland kom je ook nog een van de meest iconische attracties tegen in de vorm van de Mad Tea Party, de wereldberoemde theekopjes.

Tomorrowland

Om af te sluiten hebben we als laatste land nog Tomorrowland. Een representatie van de wereld van de toekomst. Met topattracties zoals Space Mountain, een indoorachtbaan, en Buzz Lightyear’s Laser Blast, een rit waar je zoveel mogelijk punten probeert te scoren door met je laser zoveel mogelijk punten te verzamelen ben je in dit deel van het park wel een uurtje of drie zoet.

Hoeveel dagen heb je nodig voor Magic Kingdom?

Magic Kingdom kan je mits een goed plan en een selectie in attracties op één dag doen.

Wil je echter het hele park tot in detail verkennen ga je zeker twee dagen nodig hebben gezien het grote aanbod voor alle leeftijdsgroepen.

April 26, 2021
Previous Post Next Post

2 Comments

Leave a Reply

You may also like