Ontbijten in Walt Disney World

Posted in Walt Disney World by

De vraag van velen zodra ze in Walt Disney World zijn is waar ze makkelijk kunnen ontbijten. Het domein is gigantisch en sommige van de on-site hotels hebben een vrij beperkt aanbod qua ontbijtmogelijkheden. Hieronder vatten wij samen waar je het beste ‘s ochtends kunt ontbijten in Walt Disney World, om de dag stevig te kunnen beginnen. 

Woody’s Lunch Box in Hollywood Studios 

Onze absolute favoriet is Woody’s Lunch Box in Hollywood Studios. Deze kleine ‘hole-in-the-wall’ gelegen in Toy Story Land serveert verschillende klassiekers alsook een paar gewaagdere gerechten voor ‘s ochtends. Gaande van een ‘Smoked Turkey Sandwich’ en de ‘Grilled Three Cheese Sandwich’ tot de ‘Totchos’, een gerecht met potato barrels en bean chili. 

Gezien de populariteit van deze locatie kan het soms wel moeilijker zijn om plaats te vinden. Wij van Floridapretparken hebben hier al meermaals moeten aanschuiven of zelfs rechtstaand aan een tafeltje ons ontbijt moeten opeten. De maaltijd zelf was het echter zeker waard, zeker voor de prijs.

Bepaalde locaties in World Showcase in Epcot 

Ook Epcot is zeker een mogelijkheid wanneer het op ontbijt aankomt. Zeker in World Showcase ga je enkele locaties vinden waar een lokale bakkerij vanalle lekkernijen klaarmaakt die perfect als ontbijt kunnen dienen. 

Twee landen die er zeker uitspringen zijn Noorwegen en Frankrijk. In het Noorse gedeelte kan je terecht bij Kringla Bakeri og Cafe dewelke lokale specialiteiten serveert zoals School Beard of Norwegian Kringla.  

Ben je echter niet zo zoet ingesteld ‘s ochtends gaat Frankrijk misschien meer iets voor jou zijn. In Les Halles Boulangerie & Patisserie kan je elke ochtend terecht voor enkele klassiekers die dichter bij ons ontbijt liggen zoals een “Jambon Beurre” of “Croissant Jambon Fromage”. Ook de croque monsieur en de quiche Lorraine staan hier op het menu. 

Starbucks 

Voor mensen die graag wat vertrouwder willen nuttigen ‘s ochtends heeft ook elk Disney World-park een Starbucks-locatie waar je het volledige aanbod van het wereldberoemde koffiehuis kan terugvinden. Gaande van hun drankjes, tot croissants tot de opgewarmde breakfast sandwiches. 

Deze zijn altijd relatief dicht bij de ingang gelegen. Sommige zien er niet uit als het typische Starbucks-filiaal maar zijn allemaal wel gemarkeerd met het alom bekende Starbucks-logo. 

Je vindt de Starbucks locaties hier:

 • Magic Kingdom : Main Street Bakery (Main Street USA) 
 • Epcot : Connections Cafe (World Celebration)
 • Hollywood Studios : Trolley Car Cafe (Hollywood Boulevard) 
 • Animal Kingdom : Creature Comforts (Discovery Island) 

Ontbijt in hotels/resorts 

Ondanks dat in sommige van de Value-resorts het aanbod vrij beperkt is zou het vergeten van de Moderate- en de Deluxe-resorts oneer zijn. Meestal zijn het geen typische ontbijten die je hier krijgt maar lokale keukens, meestal in het thema van het hotel waar je gaat eten. 

Zo zal je bij ‘Boma’ in Animal Kingdom Lodge een Afrikaans geïnspireerd ontbijt krijgen terwijl je in het Polynesian Village Resort een meer Aziatisch/Pacifisch-geïnspireerde keuken zult vinden.  

Op deze locaties kan je echter meestal alleen gaan eten wanneer je een reservatie hebt. Deze kan makkelijk gemaakt worden via de My Disney Experience-app. 

Verblijf je in een ander resort en wil je daar iets eten ‘s ochtends, niet getreud. Elk resort heeft zijn eigen Food Court of winkeltje waar typisch Amerikaanse ontbijten geserveerd worden. Denk hier dan aan eieren, spek en worst.  

Overal in Disney World kan je een ontbijt vinden maar wens je iets speciaals dien je soms toch even van je normale route af te wijken om écht iets tof te vinden. 

Character Dining Experience 

Disney staat natuurlijk bekend voor zijn Character Dining Experiences. Deze maaltijden, die op voorhand gereserveerd dienen te worden, worden frequent bezocht door vanalle Disney-figuren. De prijzen zijn hoger dan voor de normale ontbijten, maar je krijgt er natuurlijk ook extra voor terug. Zeker voor de kinderen is dit een aanrader en iets wat ze niet snel zullen vergeten. 

Enkele van de verschillende locaties zijn : 

 • Chef Mickey’s in Disney’s Contemporary Resort 
 • The Crystal Palace in Magic Kingdom 
 • Hollywood & Vine in Hollywood Studios 
 • Tusker House in Animal Kingdom 
 • Garden Grill in EPCOT 
 • Artist Point in Wilderness Lodge 
 • Topolino’s Terrace in Riviera Resort 

De aanwezige figuren gaan met alle plezier op de foto en slaan helemaal niemand over! 

De ontbijten die zich in de parken bevinden geven je soms zelfs vroegere toegang tot het park zelf. Zeker een aanrader wanneer je een foto zou willen van een lege Main Street. Een kans die je anders nooit zou hebben. 

September 5, 2022
Previous Post

Leave a Reply

You may also like