Voor het eerst naar Walt Disney World: de beste tips

Posted in Walt Disney World by

Wanneer je voor het eerst naar Orlando of Disney World gaat kan de overvloed van informatie soms wat overweldigend zijn. Parkreservaties, planningen, wachttijden, .. Er zijn enkele factoren waarmee je best rekening houdt alvorens je naar het park gaat. Hier zijn alvast enkele van onze beste tips om je vakantie zo vlot mogelijk te laten verlopen:

Maak een planning

De grootste fout die mensen die voor de eerste keer naar Disney World gaan is om het allemaal op hun af te laten komen. In de kleinere pretparken is dit perfect mogelijk maar gezien de overvloed aan dingen die je kan doen en de opties dat je hebt is het belangrijk om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Daarom kan je op voorhand al een duidelijke planning opstellen. Sommige parken hebben te veel attracties om in één dag te doen. Dit is zeker het geval in bijvoorbeeld Magic Kingdom en Hollywood Studios.

Maak een selectie

Gezien het grote aantal attracties per park en de wachttijden die soms kunnen oplopen is het van belang om een selectie te maken van degene die jij of je reisgezelschap zeker wilt doen. Indien je zonder kinderen reist kan bijvoorbeeld Peter Pan, met een gemiddelde wachttijd van om en bij het uur, aan de kant geschoven worden terwijl voor gezinnen met kinderen misschien Space Mountain niet de ideale tijdsbesteding zou kunnen zijn. 

Met een selectie aan attracties die je zeker wilt doen kan je ook dadelijk een planning maken in welke volgorde dat je deze wilt doen. Zo ben je niet nodeloos van de ene kant van het park naar het andere aan het lopen. Heb je meerdere dagen gepland in een bepaald park is dit punt natuurlijk van iets minder belang.

Plan je eetmomenten en restaurants op voorhand

Een ander punt waar ‘first-time visitors’ soms te weinig aandacht aan besteden is waar en wanneer ze zullen eten. Elk park beschikt over tientallen verschillende restaurants en zogenaamde ‘quick-service’-locaties. Zelfs de hotels hebben soms tot wel drie eetgelegenheden op het domein liggen.

Je kan natuurlijk altijd zelf je lunch voorzien maar de ervaring leert ons dat je toch al snel naar de menu’s in het park gaat grijpen. Het kan op voorhand al handig zijn om te kijken welke van de restaurants je aanspreken. Mensen die geen fan zijn van vis zullen bijvoorbeeld Columbia Harbour House in Magic Kingdom links laten liggen terwijl Yak & Yeti in Animal Kingdom dan weer alleen Aziatische gerechten serveert.

Indien je specifieke wensen hebt zoals bijvoorbeeld mensen met een bepaalde voedselallergie kan het altijd handig zijn om Disney hier op voorhand al over te contacteren.  De meeste restaurants kunnen hun bestaande gerechten aanpassen aan de wens van de klant.

Hou rekening met lange wachttijden

Disney World is wereldwijd bekend en trekt dan ook elk jaar meer en meer reizigers van over de hele planeet aan. Dit zorgt ervoor dat de wachtrijen in het park soms aanzienlijk kunnen oplopen.

Natuurlijk zijn er genoeg attracties waar je altijd maar 10 of 20 minuutjes staat aan te schuiven. De echte topattracties zijn natuurlijk van opening tot sluiting enorm populair. De wachtrij voor sommigen kan makkelijk over het uur gaan met de splinternieuwe attracties die uitschieters richting twee uur durven hebben.

Aanschuiven: jezelf voorbereiden is key

Daarom is het belangrijk dat als je besluit aan te schuiven dat je je voorbereid hebt. Kijk zeker dat je iets voor te eten of te drinken bijhebt aangezien je in de wachtrij hoogstwaarschijnlijk geen kraampje zult vinden. Ga ook zeker op voorhand eens naar het toilet. Op Frozen in EPCOT na is er geen enkele attractie die in de wachtrij sanitaire voorzieningen heeft.

Tips voor je telefoon

Twee uur is natuurlijk zeer lang en als je alleen maar heen en weer zit te wandelen kan de tijd zeer traag voorbij gaan. Het kan interessant zijn om op voorhand eventueel een beetje entertainment op je telefoon te zetten zodat de tijd in de wachtrij sneller voorbij gaat.

Hou er rekening mee dat oplaadpunten voor GSM’s zeer schaars zijn in de parken en dus een goede powerbank een must is. Wij gebruiken persoonlijk de Anker Powerbank Powercore 26.800mAh gezien de grote capaciteit. Hier kan je zeker 2 toestellen de hele dag draaiende houden.

Tips om geld te besparen

We weten allemaal dat Disney World niet de goedkoopste locatie is om op vakantie te gaan. Er zijn natuurlijk echter manieren om te kost te drukken.

Goedkope(re) hotels

De eerste, grote factor is natuurlijk waar je verblijft. Hotels net buiten het domein van Disney zijn meestal qua kwaliteit vergelijkbaar maar wel soms tot de helft goedkoper. Je valt net buiten de Disney-bubbel maar budgettair is dit een goede optie. Deze liggen meestal in de buurt van Lake Buena Vista op zo’n tien minuutjes rijden van de meeste Disney-parken. De meeste hotels bieden zelfs een shuttle service aan die je tot aan de ingang van het park brengt zodat je de huurwagen gewoon aan het hotel kunt laten staan.

Dit laat je ’s avonds ook toe om in de buurt van het hotel ergens te gaan eten. De prijzen hier zullen natuurlijk lager liggen dan wanneer je in een officieel Disneyrestaurant een menu bestelt.

Ga naar de supermarkt

Een tweede tip om het budget een klein beetje te drukken is om flesjes water in de lokale supermarkt of ‘Convenience Store’ te halen. In de parken zelf gaan deze al makkelijk voor drie tot vier dollar voor een halve liter terwijl in de winkels buiten het park je hier al een heel pak voor hebt. Door de hitte in Orlando is hydrateren gedurende de dag zeer belangrijk.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren en tips om geld te besparen in Orlando. Deze kan je binnenkort vinden in een artikel volledig gewijd aan de beste tips-and-tricks om de reis een beetje budgetvriendelijker te maken!

De My Disney Experience App

Het belangrijkste en meest onderschatte hulpstuk voor nieuwe bezoekers is zeker en vast de My Disney Experience App. Deze app, beschikbaar voor zowel iOS als Android is je houvast gedurende je hele bezoek. De basisfunctionaliteiten hiervan zijn natuurlijk de wachttijden voor het de verschillende attracties weergeven, je een plattegrond van het park laten zien en je je FastPasses laten zien en selecteren.

Virtual Queues

Virtual Queues is misschien wel het belangrijkste wat de app tegenwoordig te bieden heeft. De nieuwe attractie Star Wars : Rise of the Resistance in Hollywood Studios heeft een beperkte capaciteit waardoor er geen normale wachtrij voor de attractie is. Je dient je te registreren via de My Disney Experience-app. Elke dag om 07:00 en 13:00 lokale tijd gaat het reservatiesysteem open. Het is belangrijk dat je al wat vlot met de app overweg kunt want meestal zijn alle plaatsen binnen de minuut verdwenen.

Dining reservations

Je kan echter nog zoveel meer met deze handige tool. Zo kan je bijvoorbeeld reservaties maken voor de verschillende restaurants in het park. Je kan in real time kijken welke restaurants nog beschikbaarheid hebben om zo een tafel te reserveren voor een tijdstip dat je zelf kiest. Ben je meer een fan van een snel gerecht dat je ergens afhaalt maar je zit aan de andere kant van het park? Geen enkel probleem. Bestel het al via de app, betaal via je creditcard en tegen dat je aangekomen bent is je maaltijd bijna klaar. 

Shopping

Ook winkelen verloopt een stuk makkelijker via de My Disney Experience. In bepaalde winkels kan je de barcodes van de souvenirs scannen, het in je mandje leggen en wanneer je klaar bent zo naar de speciaal voorziene Mobile-kassa gaan. De werknemer scant dan de QR-code op je telefoon waardoor je via je gekoppelde kredietkaart automatisch betaalt. Een stuk sneller dus dan dat de werknemer elk souvenir apart nog dient in te scannen.

Ook al je foto’s en de bijbehorende Memory Maker, waar we het hieronder nog even over hebben kan via de app aangeschaft worden.

Memory Maker

Een dienst die Disney aanbiedt waar mensen die voor de eerste keer gaan meestal geen weet van hebben is de Memory Maker!

Iedereen kent het wel dat je een familie- of groepsfoto wilt maar je oftewel iemand van de groep zelf de foto moet laten nemen of je fototoestel of GSM moet toevertrouwen aan de meest betrouwbare persoon in de buurt.  Eenmalig is dit natuurlijk geen probleem maar als je een tiental foto’s per dag wilt begint het na enige tijd natuurlijk vervelend te worden.

Disney heeft in de vorm van de Memory Maker hier iets op gevonden. Over het hele park kan je personen in een beige vest met een professioneel toestel die maar al te graag een foto van je hele reisgezelschap of je gezin nemen. Binnen enkele minuten kan je de foto al raadplegen in My Disney Experience.

Deze Disneyfotografen kan je bij alle grote bekende gebouwen en attracties vinden alsook bij bijvoorbeeld de meet-en-greets met de verschillende Disneyfiguren en prinsessen.

Ook de gekende foto’s die ze tijdens de attractie nemen worden gekoppeld aan Memory Maker. Bij sommigen gebeurt dit automatisch met behulp van technologie terwijl je bij anderen bij het verlaten van de attractie even je toegangsticket tegen de juiste foto dient te houden.

Het leuke aan Memory Maker is dat je dit niet op voorhand dient aan te schaffen. Je kan gerust overal gratis je foto laten maken en deze op je My Disney Experience laten plaatsen. Achteraf kan je ze dan allemaal bekijken en alsnog beslissen of je het pakket wilt aankopen. Het is echter wel een beetje duurder dan.

Momenteel, in de zomer van 2021, zijn de volgende pakketten beschikbaar:

  • One Day : $69.00 + taks
  • Advance Purchase : $169.00 + taks (Geldt voor de hele vakantie, ten laatste 3 dagen voor aankomst)
  • Memory Maker : $199.00 + taks (Geldt voor de hele vakantie)

Conclusie

Ga je voor de eerste keer naar Walt Disney World en wil je het meeste uit je reis halen? Zorg dan voor een goede planning en voorbereiding op voorhand! Zo ben je zeker dat je alle attracties en restaurants naar keuze kunt bezoeken en dat je je tijd én geld optimaal benut.

Natuurlijk kun je jezelf ook laten verrassen als je voor het eerst naar Disney World gaat maar neem het van ons aan: dankzij een goede planning wordt het alleen nog maar beter. Plus, het voorbereiden van zo’n reis is toch al half the fun? 😉

June 19, 2021
Previous Post Next Post

Leave a Reply

You may also like